dilluns, 23 d’octubre del 2023

L'Iran condemna a mort al pres polític kurd Nayeb Askari

El pres polític kurd Nayeb Askari, que anteriorment va ser condemnat a mort en absència per la Segona Secció del Tribunal Revolucionari Islàmic d'Orumiyeh, província de l'Azerbaidjan Occidental, acusat d'"insurrecció armada" a causa de la pertinença al Partiya Jiyana Azad a Kurdistanê (PJAK, Partit de la Vida Lliure del Kurdistan), ha estat condemnat de nou a mort després d'una sol·licitud de nou judici i de diverses sessions judicials presencials a la mateixa sucursal.

La Xarxa de Drets Humans del Kurdistan creu que "Des del començament de l'any [iranià] [el 21 de març], el presoner polític ha estat traslladat a la Secció Segona del Tribunal Revolucionari Islàmic d'Orumiyeh per ser jutjat en sis sessions. Es van cancel·lar dues sessions per absència del jutge i es van celebrar quatre sessions". Segons la font, l'última sessió es va celebrar el 27 de setembre sense dret a representació legal, i Askari va ser informat de la decisió a la presó el 16 d'octubre.

"S'ha presentat un altre cas contra el pres polític en una de les branques del jutjat penal d'Orumiyeh, acusant-lo de" implicació en l'assassinat "d'un dels comandants de la Guàrdia Revolucionària". Mostafà Soltani, comandant de l'IRGC a Orumiyeh, havia estat greument ferit en un enfrontament amb membres del PJAK el 2014 i va morir el març del 2021 com a conseqüència de les complicacions de la Covid 19. 0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada