dissabte, 28 de setembre del 2013

Celebrat l'onzè congrés del PKK

Entre els dies 5 i 13 de setembre va celebrar-se l'onzè congrés del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK). Va aplegar 125 delegats i delegades. La línia de crítica al capitalisme es va veure consolidada apuntant a aquest sistema econòmic com a responsable dels problemes en termes de democràcia, igualitat i llibertat a nivell mundial. El PKK analitza que l'estatisme vigent des de fa 5.000 anys és el nucli central del problema que està afectat la modernitat capitalista. En concret el congrés va explicitar que:

"la substitució de les velles polítiques i pràctiques amb d'altres de noves no ofereixen una solució a cap problema. El Confederalisme Democràtic que es basa en la democràcia de la societat tornarà a reclamar el seu lloc a la història com a única alternativa de solució, així com per aplanar el camí per al socialisme democràtic, contra la repressió i l'explotació".

En aquest sentit es va considerar que el Confederalisme Democràtic, proposat pel líder del PKK, Abdullah Ocalan, ja s'estava posant en marxa a la zona de Síria controlada per la milícia kurda.

Fotos: Firat News

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada