dimecres, 29 de gener del 2014

El cantó d'Efrin (Síria) es declara autònom avui

L'autonomia democràtica del cantó sirià d'Efrin serà proclamada el 29 de gener de 2014. Segons   Hawar News Agency (ANHA), una assemblea amb representants kurds i de les minories àrab, alauita i Yezidí participaran en la trobada on s'escollirà un presdident autonòmic.

Aquesta decisió és producte de l'assemblea que es va celebrar el mes de novembre amb més de 700 participants i presidida per Etuf Ebdo qui va lloar la tasca dirigent d'Abdullah Ocalan i la militar de les Unitats de Defensa Popular (YPG). A l'aplec hi va prendre part les principals tribus àrabs d'Efriî.

Serà el tercer i darrer cantó de Rojava (Kurdistan de Síria) que es proclama autònom. El passat 21 de gener el cantó de Cizîrê va declarar-se autònom i el 27 de gener ho va fer el de Kobanê. En un període màxim de quatre mesos els tres cantons convocaran eleccions democràtiques per escollir un parlament també democràtic, fites difícils en un entorn, el Pròxim Orient, on la democràcia és suprimida per règims autoritaris o extremistes.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada