divendres, 12 de setembre del 2014

Neix el front FSA-YPG: Burkan al-Firat

El 10 de setembre es feia pública la creació d'un "centre d'acció comuna" entre la milícia kurda de Síria Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) i l'Exercit Sirià Lliure (Free Syrian Army, FSA). En un comunicat llegit a una zona rural, enmig d'un fort vent, les forces aliades han fet l'anunci en llengua àrab.

El nou moviment s'anomena Burkan al-Firat (Volcà de l'Eufrates) i, segons el comunicat llegit l'integraran les YPG i les faccions de l'FSA de Liwa Thuwar al-Raqqa, Saraya Jarablus, Thuwar Umna'a al-Raqqa, Liwa al-Jihad Raqqa, i Jaysh al-Qassas. A aquests grups s'hi afegiran la milícia islamista de Liwa al-Tawhid o Islamic Front però de moment només la seva facció est. Un darrer component de Burkan al-Firat serà la formació kurda de Jabhat al-Akrad.

Més que punts en comú, els integrants de Burkan al-Firat, tenen un enemic comú: Islamic State. Tot i que més conegut per les seves excintricitats a l'Iraq IS té una potent presència a Síria i posa setge a les posicions kurdes. A més ha ocupat bona part del territori que tenia l'FSA fa dos anys.

Què és Jabhat al-Akrad? 

Qui són les YPG?


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada