dimarts, 20 de febrer del 2018

Quines forces pro Àssad han entrat a Efrîn ?

La columna militar que aquesta tarda ha entrat al cantó d'Efrîn suposa un nou gir en la guerra civil siriana. Ho han fet per Dercemal sl districte de Shera. No es tracta de l'Exèrcit Sirià Àrab (SAA), tropes regulars de Damasc sinó de milícies conegudes com a Forces Populars Sirianes o Forces Locals de Defensa. Aquest grup, lleial a Àssad però amb personalitat pròpia, ja ha col·laborat amb les Forces Democràtiques Sirianes (SDF) i les YPG a la regió de Shehba (situada entre Efrîn i Manbij). De fet va interposar-se a l'avanç dels mercenaris pro turcs quan van ocupar Al Bab. Les Forces Populars Sirianes (FPS) estan alineades a les milícies de la Força de Defensa Nacional (NDF). Aquest grup va ser clau en revertir les derrotes de l'SAA en la primera fase de la guerra civil. Actualment està formada per combatents molt experimentats i amb un nivell de consciència política alt. Se'ls considera afins a l'Iran. Estaven destacats a Nuble i Zahra.

Quwat al-Difa' al-Mahalli (Forces Locals de Defensa) és un grup separat de la National Defence Forces (NDF), el principal dels grups paramilitars lleials al règim i hereu de la sinistre Shabiha coneguda per les seves tortures sistemàtiques. Està integrat per grups paramilitars xiïtes finançats per l'Iran del nord d'Alep. En concret:
-  Katibat al-Nayrab al-Maham al-Khasa (Batalló Nayrab-Operacions Especials),
- Liwa al-Baqir o Fawj al Imam al Baqir (Brigada Baqir), anomenat així en homenatge al cinquè imam xiïta Mohamed al-Baqir
- Fawj al-Safira (RegimentSafira )
- Fawj Nubl wa al-Zahara' (Regiment de Nubl and Zahara)
NDF i QDM van ser ambdós fundats el 2012 però el primer directament per Damasc i el segon per Teheran i, en especial per la Liwa al-Baqir, amb ajuda directa d'Hesbol·là. Amb diferència Liwa al-Baqir és el més gran dels quatre grups. Està liderat per Khalid al-Hassan amb vincles familiars amb el ministeri de defensa del règim. El seu grup idolatra a Hassan Nasrallah, líder de l'Hesbol·là libanès, i l'aiatol·là Khamenei, conegut per la seva repressió a les dones iranianes. Evidentment Assad és considerat l'epicentre d'ells diferents grups de les Forces Locals de Defensa. 


 Seu del grup i membres de la milícia amb símbol d'Hesbol·là, a la part inferior el seu logo
 'Pàtria, Honor, Sinceritat. República Àrab Siriana. Exèrcit i forces armades - Forces de Defensa Local'

La pròpia milícia ha manifestat que ha entrat a Efrîn "a combatre als turcs i els terroristes de l'FSA". L'FSA, Free Syrian Army, va ser inicialment el cor de la revolta secular contra Assad, el 2001, però va acabar en mans de grups islamistes directament controlats pel govern islamista turc perdent cap contacte amb la realitat siriana. Avui és un magma de grups mercenaris sense ideologia política controlats per Ankara.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada