dijous, 8 de febrer del 2018

Avions de la coalició responen a l'atac contra les SDF i maten entre 7 i 100 assadistes

Segons Reuters mig miler d'assadistes de l'Exèrcit Sirià Àrab (SAA) van atacar les posicions de les Forces Demcoràtiques Srianes (SDF) a Khusham. Van avançar amb suport d'artilleria i foc de morter sense cap provocació. L'atac es va produir el 7 de febrer a la zona petroliera de Deir ez Zor. Les SDF van rebre, aquesta vegada sí, suport de la Coalició Internacional en la Lluita contra l'Estat Islàmic. Aquesta, encapçalada pels Estats Units, va respondre amb un atac aeri que, segons Reuters, va deixar un centenar de morts.

La televisió del règim va confirmar que hi havia "desenes de morts i ferits" en els combats. Segons un oficial assadista havien mort 7 militars afins al règim imperialista àrab i 27 més havien quedat ferits. El govern sirià ha denunciat la resposta de la coalició com "a crim de guerra" davant l'ONU. El moviment és sorprenent després de que Damasc no ha mogut ni un dit en els brutals atacs turcs contra Efrîn iniciats el 20 de gener i amb brutalitats com amputacions de cadàvers, tortures o atacs contra civils.

Dana White, portaveu del Pentàgon, va confirmar el contraatac que va definir com a "purament defensiu" i va assegurar que no cerquen lluitar contra el règim sirià. En el contraatac, segons Lucas Tomlinson de Fox News, els EUA van usar avions F-15, F-22, AC-130, helicòpters Apache, artilleria dels marine durant prop de tres hores fins que els assadistes es van retirar derrotats.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada