divendres, 5 de juny del 2020

El Parlament turc desposseeix a 2 diputats kurds que són immediatament empresonats


El Halkların Demokratik Partisi (HDP, Partit Democràtic dels Pobles) ha condemnant la decisió de desposseir d'immunitat parlamentària a la co-presidenta de el Congrés de la Societat Democràtica (DTK) i diputada de l'HDP per Hakkari, Leyla Güven, al diputat de l'HDP per Amed, Musa Farisoğulları, i a el diputat de el Partit Republicà de el Poble (CHP) per Istanbul, Enis Berberoğlu.

El 1994 el Parlament turc va desposseir de la seva immunitat parlamentària als diputats de el Partit de la Democràcia (DEP) Hatip Dicle, Leyla Zana, Orhan Doğan i Sirri Sakık, i a el diputat independent Mahmut Alıak, aquesta mateixa dinàmica de cop s'està repetint 26 anys després. "Considerem que la retirada de la immunitat d'aquests diputats suposa una nova violació de la voluntat de poble. Les eleccions i els seus resultats no poden ser modificats per un grapat de tirans. Estem creant una resistència contra la guerra declarada a el poble kurd ".

L'Oficina del fiscal d'Amed (en turc Diyarbakir) havia emès una ordre d'arrest per a tots dos diputats. El diputat de l'HDP per Amed, Musa Farisoğulları, va ser empresonat després de ser detingut a l'estació de policia de Brasslik quan es dirigia a Ankara a la carretera de Amed-Urfa. La co-presidenta de l'DTK i diputada de l'HDP per Hakkari, Leyla Güven, va ser detinguda a casa seva a Amed. Mentre estava sent detinguda, Güven va dir: "La darrera vegada vam sortim d'aquí en llitera, ara sortirem així", en referència a la seva vaga de fam.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada