dimarts, 23 d’agost del 2022

4 dones iranianes condemnades a 2 anys i 3 mesos de presó per promoure els drets de les dones i no dur hijab

Literalment el tribunal islàmic iranià les condemna per "promoure la corrupció i la prostitució". Quatre membres de l'Associació Veu de Dones Iranianes (Neda-ye Zanan-e Iran) van ser convocades a la Fiscalia de la presó d'Evin el 18 d'agost de 2022 per començar a complir la seva pena de presó.

Cada una de les quatre membres de l'Associació Veu de Dones Iranianes va ser condemnada a 4 anys i 2 mesos de presó pel Tribunal Revolucionari de Teheran. Finalment, la seva pena es va reduir a 2 anys i 3 mesos de presó en apel·lació. Els càrrecs contra les quatre dones inclouen "promoció de la corrupció i la prostitució", "associació i connivència contra la seguretat nacional" i "propaganda contra l'Estat".

Les quatre activistes pels drets de les dones i membres de l'Associació Veu de Dones Iranianes (Nahid Shaqaqi, Akram Nasirian, Maryam Mohammadi i Esrin Derkaleh) van escriure a les seves pàgines d'Instagram: "En els últims dies, l'Oficina del Fiscal de la Presó d'Evin ens ha convocat per presó acusada de formar l'Associació de Dones Iranianes. El poder judicial pressiona el titular de la fiança perquè ens confisca la fiança i ens posi a la presó. Ens estan enviant a la presó acusats d'associació i connivència contra la seguretat nacional, mentre que els lladres de la màfia i els malversadors han posat en perill la vida de milions de persones, però segueixen sent lliures. Només hem intentat ser la veu de les protestes contra la discriminació i la desigualtat de les dones iranianes. Però el glossari dels estafadors considera aquest acte de defensa un delicte. Els murs de cap presó poden silenciar la crida per la igualtat de les dones".

La Neda-ye Zanan-e Iran Women Association és un grup no governamental que centra les seves activitats a comunicar el patiment, les frustracions i els èxits de les dones iranianes a la societat. Segons els seus membres, l'associació està intentant empoderar les dones per aconseguir una vida millor des del cicló de la discriminació i les lluites.0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada