diumenge, 23 de març del 2014

Intensos combats a Kobanê


El fet que les Yekîneyên Parastina Gel (YPG), Unitats de Defensa Popular, principal milícia kurda a Síria que controla la major part del Kurdistan sirià o Rojava  anunciés públicament el dimecres 26.02.2014 amb un comunicat que aturaria les seves operacions sembla haver estat malinterpretat pels fonamentalistes que assetgen Síria. Com vam recollir a l'entrevista al Comandant en Cap de les YPG, Sipan Hemo, la milícia va explicitar que "només usaríem el nostre dret a respondre. Però el comunicat no significa que només mantindrem les nostres posicions i no respondrem."
Fotografies de membres d'ISIS abatuts per les Forces de Defensa Popular a Kandal


La nova posició no ha estat entesa per ISIS (Islamic State of Iraq and Syria) no com una senyal de bona voluntat sinó com un signe de feblesa. Els fonamentalistes han respost llençant un atac centrat a les zones de Tel Abyad (Girê Spî) a l'est de Kobanê (Ayn al-Arab) i a  Serreen, a l'oest de Kobanê. La resposta kurda ha estat immediata a les dues zones. A Kandal han capturat un tanc dels atacants i han mort vuit dels seus militants. ISIS ha hagut de retirar-se a una vall propera a Kandal des d'on estan llençant foc d'artilleria.

A Serreen ISIS ha estat també obligada a retirar-se i ha hagut de demanar reforços. Com a mínim han mort sis voluntaris de les YPG en aquestos combats i la direcció del moviment militar ha fet una crida a la resta de cantons kurds a enviar reforços per a fer front a l'assalt fonamentalista sobre Kobanê. L'enterrament dels caiguts a Kobanê fou una nova mostra de suport popular a les YPG.

Fotografies: @avashin

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada