dimecres, 3 d’agost de 2016

L'Iran executa 20 kurds en un sol dia

Les execucions van tenir lloc ahir a l'alba a la presó de Rajai Shahr, a Karaj. Alguns dels cossos han estat entregats a les famílies. Tots els assassinats eren de confessió musulmana sunnita. L'Iran és un estat teocràtic musulmà xiïta. Human Rights Activists News Agency (HRANA) ha confimat la matança. Com a mínim en set casos no havia acabat el procés judicial dels executats. L'Iran, doncs, ni compleix els seus propis procediments i continua essent, després de la Xina, el segon estat del món amb més execucions. I sense dubte el que aconsegueix més silenci occidental, tant de la dreta com de l'esquerra, en els seus crims. Un silenci inexplicable, còmplice.

Com a mínim una vintena dels assassinats eren acusats de formar part de Tawhid i Jihad (Monoteisme i Jihad). Aquest grup musulmà sunnita va realitzar 24 atacs a les províncies kurdes entre 2.009 i 2.011. Representava un sector de la minoria sunnita altament repressaliada pel fanatisme xiïta del règim de Teheran. Aquesta facció hauria mort 21 persones en els seus atacs incloent-hi dos clergues sunnites lleials al govern. Per això Iran els va declarar "takfirs". En canvi el pres Shahram Ahmadi, arrestat quan tenia només 17 anys, va denunciar, al ser condemnat a mort el 2.014 que ho era "per ser kurd, per ser sunnita i per ser opositor del règim". Ahmadi va negar tenir cap arma com pretenia Teheran qual el va detenir i va denunciar que la seva persecució era política, no per cap acció armada. El 2 d'agost fou penjat a la forca.

L'Iran va matar 977 dels seus ciutadans l'any 2.015 molt enllà dels 320 del Pakistan o els 158 de l'Aràbia Saudita.

2 comentaris:

 • Carles says:
  5 d’agost de 2016 a les 11:05

  L'Iran comet moltes barbaritats i assassinats contra els kurds. En aquest cas, però, s'hauria d'afegir que són kurds de la Tawhid Jihad, gihadistes propers a l'ISIS i Al Qaeda. No són gaires amics del PJAK (PKK) i dels altres grups secularistes kurds. Amb les fotografies ja es pot apreciar que no porten l'estètica corrent al Rojhelat. Entre altres coses, ha assassinat imans tan sunites com xiites que els acusaven de moderats i heretges.

  http://uk.reuters.com/article/uk-iran-rights-execution-idUKKCN10E1HY

 • KurdisCat says:
  7 d’agost de 2016 a les 18:50

  Sigui quin sigui el motiu no justifica l'execució de totes aquestes persones, menys amb procediments judicials irregulars. I menys encara quan la mateixa setmana s'ha executat un científic, també kurd: http://kurdiscat.blogspot.com.es/2016/08/iran-ejecuta-el-cientifico-nuclear.html

Publica un comentari a l'entrada