dimecres, 24 d’agost del 2016

EUA ordena a les forces kurdes que es retirin de Manbij i l'oest de l'Eufrates


La visita del vice-president dels EUA, Joe Bien, a Ankara ha resultat molt productiva a les ambicions imperialistes d'Erdogan. El número 2 de Barack Obama s'ha dedicat a comparar la lluita de l'Estat Islàmic amb la del PKK i a condemnar la resistència de la minoria kurda de Turquia.

En la compareixença amb el primer ministre turc, Binali Yildirim, Biden ha estat molt explícit respecte a les forces kurdes de Rojava cedint a totes les peticions del govern turc: "S'han de situar a l'est del riu Eufrates. No poden tenir cap suport americà si no compleixen aquest compromís*". Yildirim, en unes declaracions clarament xenòfobes ha afegit: "Mai permetrem que els kurds (sirians) governin el nord de Síria".


Curiosament Washington s'ha esmerçat, els darrers mesos, en defensar que l'operació de Manbij o la de Tishrin eren fetes per les Forces Democràtiques de Síria (SDF) o en Consell Militar de Manbij i que aquestes force eren bàsicament àrabs i no kurdes. Si no eren kurdes per quin motiu s'haurien de retirar?

Més de 280 Voluntaris de les SDF han mort els 73 dies en que, amb suport dels EUA, les forces aliades han expulsat l'Estat Islàmic de Manbij, situat a l'oest de l'Eufrates. Res de nou sota el sol, doncs. Tothom, sempre, traeix els kurds. D'aquí la seva dita "els kurds només tenen com amics les muntanyes".

D'altra banda el govern assadista sirià s'ha limitat a emetre una nota, després de la invasió turca del seu territori per part turca definint-la com una "agressió". Damasc afirma que "La lluita contra el terrorisme no pot amagar que es faci fora al Daesh** i reemplaçar-lo per altres organitzacions terroristes que tinguin el suport de Turquia".


* Les forces kurdes mai, en cap cas, s'han compromés a no creuar l'Eufrates, ben cal contrari sempre han explicitat que volen unir els tres cantons de Rojava.

** Acrònim despectiu àrab de l'Estat Islàmic.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada