dilluns, 8 d’agost de 2016

Asayiş restringeix les condicions d'entrada a Rojava

Segons l'Observatori Sirià per als Drets Humans (SOHR per les sigles en anglès) les "forces de seguretat kurdes" o Asayiş han optat per trencar la línia d'accés dels ciutadans i vehicles a les seves àrees de control. Fins ara, seguint els principis del confederalisme democràtic i el propi Contracte Social de Rojava tothom podia accedir a les zones de l'Autonomia democràtica. Els recents atemptats de Qamixli, però, han mostrat que això era utilitzat per l'Estat Islàmic per entrar material explosiu i terroristes a aquestes zones. L'etern dilema llibertat/seguretat ha aflorit ara a Rojava.El Comandament General de les Forces Asayiş del Kurdistan sirià vol preservar la seguretat pública i privada, amb les següents ordres:

1. Els residents de les àrees properes dels tres cantons poden visitar-los en base a un patrocini personal d'un dels ciutadans del cantó que vulguin visitar. Això es farà previ avís a les forces Asayish.


2. S'activa un sistema especial per als vehicles de transport que passen dins el territori de qualsevol província de Kurdistan sirià:cada vehicle de transport estarà acompanyat per un membre de forces de seguretat kurdes fins que arribi a la porta de sortida del cantó.

3. Totes les persones desplaçades procedents de zones controlades pels mercenaris de l'Estat Islàmic han de cooperar amb les forces Asayiş que mostraran plena cooperació, i seran enviats als camps que es van preparar per a ells, i els proporcionarà la protecció que necessiten.

4. Els conductors dels grans camions carregats amb mercaderies han d'anar als magatzems preparats per forces Asayişh a l'entrada de cada província. Els grans camions de tota mena ja no podran entrar en ciutats i pobles.

5. Els conductors de camions mitjans i petits se'ls permet tenir accés a les ciutats només des de les nou de la nit fins les cinc del matí.

6. Qualsevol camió, de qualsevol mida serà detingut així com el seu conductor , si no s'ha registrat a la Direcció de Registre de Vehicle (anteriorment conegut com el Departament de Transport pel govern assadista.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada