dimecres, 13 de gener de 2021

29 joves kurds detinguts a l'Iran sense motiu aparent

Les forces de seguretat iranianes han detingut almenys 22 ciutadans kurds a les ciutats de Mahabad, Bukan, Sardasht, Sarvabad, Marivan i Karaj durant els darrers quatre dies. El Centre d'Estadístiques i Documentació de l'Organització de Drets Humans de Hengaw ha recopilat fotos de 19 dels 22 ciutadans detinguts per l'estat teocràtic xiïta. Alguns dels detinguts a Mariwan estaven implicat en accions de protecció del medi ambient altament amenaçat per les polítiques extractives del govern islamista.Segons Medya News les detencions han continuat i ja en són 29.22 executats el 2020

D'altra banda fins a 22 kurds han estat assassinats a l'Iran durant l'any 2020. Segons les estadístiques registrades pel Centre de dades d’estadístiques i documentació de l’Organització de Drets Humans de Hengaw. Com a mínim 4 de les víctimes han mort com a conseqüència de la tortura i altres dos van morir durant la detenció. La presó central d’Urmiya amb 11 casos va registrar el nombre més alt.


Segons l'informe, almenys quatre presos identificats com a Khalil Moradi de Javanroud, Seyyed Kamal Hosseini de Saqqez, Danyal Zein al-Abedin de Mahabad i Farhad Vosoughi de Harsin van ser assassinats sota tortures per les forces de seguretat iranianes a Kermanshah, Saqqez, Miandoab i les presons de Khorramabad.

Les forces de seguretat islamistes iranianes van matar a trets almenys 3 presoners kurds, inclòs un home a la presó de Mahabad, Shahram Mostafa Pourpour d’Urmia i Kajvan Almasi de Sanandaj. Shahram va morir durant la detenció i Kajvan va ser assassinat a trets després de la seva detenció.
0 comentaris:

Publica un comentari