dimarts, 5 de gener de 2021

Duran Kalkan: "Utilitzen dos pals per amenaçar-nos: un és Turquia i l'altre és l'administració de Damasc"

El membre del Comitè Executiu del del Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK), Duran Kalkan, va ser entrevistat en un programa especial emès a Medya Haber TV. Kalkan va expressar la seva opinió sobre la lluita política i militar a Síria i Rojava i la posició dels kurds a la regió.

Quant a la situació a Síria, Kalkan va dir: "No volen una solució democràtica a Síria". Sobre l'ocupació per part de Turuia i els seus mercenaris de dues parts del Nord de Síria, el dirigent kurd va apuntar que : “Estem en contra de l’atac genocida. Sens dubte, es tracta d’un atac d’aquest tipus. Darrere hi ha la sentència del partit Justícia i Desenvolupament (AKP) ". El president de Turquia, Recep Tayyip Erdoğan, va observar, "ho deia clarament".

Va expressar l'opinió que "Utilitzen dos pals per amenaçar-nos: un és Turquia i l'altre és l'administració de Damasc". Respecte a les reunions del Consell Nacional Kurd i les divisions internes del moviment nacional, Kalkan va dir: "Volen recuperar els guanys obtinguts pel PKK. Volen evitar que es consolidin. Volen recuperar el poder que ara és sota el control del PKK. Ho estan intentant amb un mètode que, al capdavall, destruiria la llibertat kurda ”.

 


0 comentaris:

Publica un comentari