dilluns, 4 de gener de 2021

Entrevista a Newroz Ehmed, Comandant de les YPJ: "La participació de dones de moltes parts del món i d'altres nacions encara continua. Ocupen el seu lloc a les files de YPJ"


Com a Yekîneyên Parastinê yên Jinê (Unitats de Defensa de Dones, YPJ) , heu tingut un gran impacte en la lluita de les dones a tot el món, especialment en la resistència contra IS (Estat Islàmic). Hi ha hagut un intens seguiment i interès de les organitzacions de dones de tot el món. Aquest interès i contacte relacionat amb la lluita han continuat el 2020? Si és així, a quin nivell es va desenvolupar?


Quan mirem totes les parts del món, el sistema dominant augmenta dia a dia la destrucció, la massacre i la privació de les dones, tot i que no es sent tant a les regions on vivim, el segle XXI es va organitzar com el segle de dones. Avui en dia podem veure que més dones s’expressen en moltes àrees. Per aquest motiu, els atacs augmenten, és clar. Per tant, podem veure aquesta consciència i desenvolupament a moltes parts del món. Teníem alguns plans per arribar a dones que lluiten i resisteixen, s’organitzen o volen organitzar-se al món. Aquesta situació s'ha desenvolupat encara més durant la nostra guerra contra l'Estat Islàmic. De nou, les nostres activitats en aquesta direcció van continuar. La participació de dones de moltes parts del món i d'altres nacions encara continua. Ocupen el seu lloc a les files de YPJ. Hi ha un gran interès en aquesta qüestió. Podem dir-ho com una causa i efecte creats.

Aquest any teníem un pla per arribar a aquests cercles. No obstant això, els atacs d'invasió en desenvolupament, les amenaces a la regió i les malalties del món també ens van impedir desenvolupar aquestes accions. En altres paraules, hi havia obstacles per arribar a tot arreu. Els que volien venir a la nostra regió no podien venir pels motius que hem esmentat. Per descomptat, això suposava un gran obstacle. Però vam poder arribar a tots els continents del món mitjançant el missatge i la tècnica. Per descomptat, això no està al nivell desitjat i hem de dur a terme un treball més fort sobre aquest tema. Perquè és un dels pilars importants de la nostra revolució i es refereix a la nostra revolució de Rojava.

El desenvolupament d’una revolució democràtica i emancipadora és necessari per a tot el món. És un dels principals àmbits del deure i la responsabilitat i un treball en el qual ens hem de centrar més. També hi ha expectatives en aquesta direcció i s’estan desenvolupant massa demandes
. Moltes organitzacions de tot el món també ho expressen. En molts llocs, quan les dones es van organitzar i es van unir a la lluita per la seva llibertat i igualtat, per defensar la seva nació, van revelar un gran poder. Per aquest motiu, podem obtenir millors resultats mantenint més organització i unitat. També hi creiem i tenim expectatives en aquesta direcció. Continuarem la nostra feina sobre aquests temes.

 


Recentment ha aparegut un informe sobre la participació de noies joves en diferents mitjans de comunicació. Com a comandant de YPJ, quins comentaris teniu sobre aquesta notícia?

Podem comentar-los sobre diversos aspectes. En primer lloc, les migracions viscudes després dels atacs d’invasió a la nostra regió van causar grans danys a la societat amb les conseqüències de la guerra que porta anys. Les dones, en particular, pateixen un gran dany a causa de les dificultats econòmiques i la pobresa, les interrupcions en l’educació a causa de les oportunitats limitades i l’aparició de l’amenaça de negació i destrucció. Les dones joves són les que més pateixen. Per descomptat, lluitem per protegir les dones joves sotmeses a moltes pràctiques i que no poden defensar-se a causa de la seva edat primerenca. No només les YPJ, altres moviments de dones i organitzacions també lluiten contra això.

Mitjançant la lluita contra aquestes pràctiques i abusos, les dones joves també participen a les files de les YPJ per protegir-se i expressar-se més. Podem explicar un aspecte així. Per descomptat, hi ha demandes. Però com a YPJ, tenim determinació. Les dones joves poden estar exposades a molts abusos a una edat primerenca. Però aquest no és un motiu perquè els portem a les files de YPJ perquè encara són joves i necessiten conèixer-se a si mateixos i desenvolupar el seu nivell de consciència. Tenen diferents necessitats. Per tant, també estem en contacte amb organitzacions de dones. També hem creat centres especials de consulta. Hem realitzat un treball especial per tal de derivar aquestes peticions a les seccions interessades. Com se sap, es van obrir escoles i acadèmies especials perquè les dones joves poguessin conscienciar en moltes àrees. En altres paraules, dirigim aquells que sol·liciten formar part de les files de YPJ a una edat primerenca cap a organitzacions de dones i ministeris d'educació per tal de satisfer les seves necessitats actuals.


Quin propòsit té la difusió d’aquestes notícies?

Podem considerar-ho com una part dels atacs contra les dones. També es veu amb els atacs desenvolupats, especialment amb els atacs de l'estat turc ocupant, que les conseqüències del YPJ i les activitats organitzatives de les dones aquí no són tolerades. Intenten atacar-nos per representar la YPJ com una organització terrorista al món. Es fa una guerra especial contra la societat sobre aquest tema. Moltes famílies han estat informades sobre aquesta desinformació, dirigida per l'estat turc i que formava part de la guerra especial. Pressionen la nostra gent modelant una opinió pública sobre aquest tema. Però la nostra gent és conscient i conscient d’aquest problema. I calen enfocaments més sensibles en aquestes qüestions.

Hem revelat a moltes institucions i organitzacions internacionals la nostra voluntat i decisió que no permetem el reclutament per a menors a les files de YPJ. Ningú ens va pressionar perquè prenguéssim aquesta decisió. Aquesta decisió la vam prendre per voluntat pròpia perquè la considerem una necessitat i una necessitat. No han de venir a una edat primerenca i lluitar contra una lluita armada, al contrari, poden lluitar per això en diferents camps. Donem suport a això i continuarem la nostra lluita fins a aquest fi. Tot i així, també demanem a la nostra gent que sigui sensible a aquest tema.

Quins són els vostres plans i objectius per al 2021?

Per descomptat, estem vivint un procés important. L’any 2020 ha produït resultats molt tristos per a la nostra gent. La nostra gent va ser sotmesa a migracions forçades. Van deixar les seves cases i terres. Havien de viure com a nòmades a les seves pròpies terres. Aquesta és una realitat molt dolorosa. Això també passa a Efrîn, Tell Abyad, Serêkaniyê i de nou a les zones on s'estan produint atacs. Els atacs i les amenaces continuen augmentant en totes les àrees.

Vam deixar enrere el 2020, però la nostra lluita continua. El 2021 és un any important per a la nostra lluita. Vam revelar els resultats en la nostra avaluació de l'any 2020. Sobre aquesta base, estem preparades per al 2021 amb més força, ferma determinació i voluntat, tant en termes polítics com militars. També veiem la consciència, l’organització i les demandes de la nostra societat. En aquest sentit, el nostre deure és alliberar les zones ocupades i garantir que la nostra gent torni a les seves pròpies terres i visqui lliurement. A més, és el nostre deure més bàsic i principal com a YPJ defensar aquestes terres i la nostra gent contra els atacs en curs. En aquest sentit, l'objectiu és estar preparat en tots els sentits per al proper any i respondre a les novetats. Hem completat els nostres preparatius a un nivell important. Ens centrarem en completar les parts que falten.

Pel que fa a l’administració autonòmica, el nostre objectiu és protegir les experiències i els guanys sorgits en l’àmbit polític, social i, sobretot, en termes de dones en aquestes terres.
El model de solució que va sorgir amb la revolució de Rojava és un model de solució per a l’Orient Mitjà, principalment per a Síria, perquè són les zones on més es viuen els conflictes i les guerres. En aquest sentit, fem d’aquest model un model exemplar a tot el món enfortint-lo i defensant-lo encara més. Per descomptat, afirmem que s’ha de desenvolupar sota el lideratge de dones i joves. Per aquest motiu, hem de donar a conèixer el nostre sistema existent a tot el món i enfortir-lo. Veiem que la nostra esperança és gran tant pel que fa als assoliments del 2020 com pel que fa al 2021. Com més intensos són els atacs, més consciència i organització social augmenten. L’augment dels atacs ens ha fet més forts.

Sota el lideratge de dones i joves, podem dir que les dones de tot el món haurien d’aconseguir èxit augmentant més aquesta lluita. Aquest any, hem de donar a conèixer aquesta revolució a tot el món assegurant la llibertat del líder Apo, del poble kurd i de tota la regió. Lluitarem per això. Complirem totes les nostres responsabilitats per ser dignes dels nostres màrtirs que van donar la vida per tots els nostres valors. Els recordem amb agraïment.

0 comentaris:

Publica un comentari