dilluns, 22 de juliol del 2019

Àssad bloqueja l'ajuda humanitària a la regió de Shehba on hi ha 140.000 refugiats kurds


El règim sirià ha imposat de facto un embargament a la regió autònoma de Shehba, entre Efrîn i Kobanê. Ni ajuda humanitària, ni pas d'ambulàncies, ni accés de metges ni combustible. El dictador vol asfixiar la regió que ha fet un esforç enorme acollint desenes de milers de refugiats que han escapat d'Efrîn davant la invasió turca permesa, de facto, per Àssad, sobre territori sirià.

L’ajuda humanitària i els metges no són permesos d'entrar a la regió. Hi ha cinc punts de control a la frontera entre la regió autònoma de Shehba i la regió controlada pel règim. En aquests punts de control, les forces del règim practiquen l'extorsió i els camions d’ajuda procedents de ciutats sirianes del Nord i de l’est estan subjectes a impostos als punts fronterers. Els camions que transporten medicaments a la regió han de pagar set milions de "impost" de lira siriana.

No només aturen els camions d'ajuda. Les forces del règim sirià també impedeixen que les ambulàncies a la regió vagin a Alep. A Shehba no hi ha assistència mèdica adequada. Fins ara, 50 malalts van morir perquè no es va permetre que les ambulàncies passessin. A més, als metges d’Alep, se'ls nega l’accés als centres de salut construïts per la Mitja Lluna Roja, Heyva Sor, un Kurd en sis llocs de la regió de Shehba. A més, e

El transport de combustibles a la regió també es veu obstaculitzat: "El règim sirià encara no ha proporcionat a la població un sol barril de dièsel. És un gran problema per als agricultors i, com que la gent no es pot proveir de calefacció a l’hivern, se n’alegren ”.

El cantó sirià del nord de Shehba es troba al nord-oest d'Alep, a pocs quilòmetres de la regió sota el control del règim. L’àrea es caracteritza pel desert i, tanmateix, té uns 90.000 habitants i més de 140.000 refugiats, principalment d’Efrîn. Com a conseqüència d’atacs de les milícies recolzades per Turquia, les infraestructures i l’agricultura a la regió han estat greument danyades, fent que el cantó pateixi problemes de subministrament massius.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada