dijous, 18 de juliol del 2019

El PKK confirma la mort d'un portaveu de la KCK entre d'altres víctimes


Serhat Amanos (Emrullah Dursun), Sinane Sor (Ali Aktash), Navdar Sinegir (Mikail Ozdemir), Serhat Shafak (Vehip Tekin) i Shiyar Farahinin (Celal Ozturk), tots ells militants, del Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK) han estat confirmats assassinat en els atacs aeris de Turquia al Kurdistan iraquià.

Serhat Amanos Varto, era portaveu de la Koma Civakên Kurdistan (Confederació de Comunitats del Kurdistan, KCK). La KCK és un grup de partits que integren el PKK. Les morts s'haurien produït el Newroz d'enguany però s'han confirmat ara. El comunicat del PKK va elogiar els sacrificis per a la "lluita" i "el moviment" per resistir el poble kurd.
Els avions turcs van utilitzar coordenades exactes subministrades per la intel·ligència de Turquia. Varto va néixer el 1970 a la província de Mus. Es va unir al PKK el 1991 a Cudi, entre Sirnak i Silopi. Va ser arrestat pel règim de Baas a Síria mentre intentava anar a Qandil a "ajudar camarades" el 1999 i va romandre a la presó durant dos anys. Després del seu alliberament, es va dirigir a Qandil per lluitar, però va començar a treballar a les oficines diplomàtiques i polítiques del PKK, renunciant a tenir un paper de combat. El PKK va agrair a Varto com a "lluitador amb gran esperit".

Sor va néixer el 1959 a la zona de Qosere, a la província de Mardin, al sud-est de Turquia. Es va unir al PKK de ben jove. Va ser proper al fundador del PKK, Abdullah Öcalan, i el PKK destaca "una forta força moral" del gerent regional de Qandil.

El 27 de juny Turquia va assassinar també a Diyar Ghareeb membre del Consell General de Lideratge de la KCK. Ghareeb va morir en un bombardeig turc que coneixia la seva situació a les muntanyes Qandil.
  
Diyar Ghareeb

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada