divendres, 30 de juliol de 2021

EUA imposa sancions al grup pro turc que va assassinar Hevrîn Helef


El 12 d’octubre de 2019, tres dies després que les forces turques envaïssin el nord-est de Síria amb les benediccions del president Donald Trump, una jove política kurd en ascens anomenada Hevrîn Helef (Khalaf) va ser emboscada per Ahrar al-Sharqiyah, una brigada sunnita armada amb suport turc i executada de forma salvatge. Quan els islamistes van acabar amb la jove de 35 anys, el seu cos estava ple de bales, li van arrencar la carn del cuir, li va arrencar  la cama i el crani es van fracturar a causa de cops repetits. Els assassins van publicar un vídeo del crim de guerra en línia.

Dimecres, l'administració de Biden va desplegar les seves primeres sancions dirigides a Síria. Van dirigir-se a Ahrar al-Sharqiyah i el seu cap, Ahmed Ihsan Rayyad al-Hayes, més conegut pel seu nom de guerra, Abu Hatem Shaqra, que va estar present durant l'assassinat de Khalaf. Les sancions també van dirigir-se a vuit presons sirianes, cinc funcionaris del règim del president Bashar al-Assad que les dirigeixen i una milícia pro-règim. Ahrar al-Sharqiyah també va ser acusat pel Departament del Tresor dels Estats Units de reclutar membres de l'Estat Islàmic i de matar diversos civils al nord-est de Síria.

El secretari d'Estat dels Estats Units, Antony Blinken, va dir: "Aquestes sancions subratllen el compromís dels Estats Units de promoure el respecte als drets humans i la rendició de comptes per l'abús contra els sirians". Algunes de les presons sancionades, inclosa la famosa Saydnaya, van aparèixer en una memòria cau de fotografies horribles proporcionades pel desertor sirià conegut com a "Cèsar". Una sèrie de sancions per castigar econòmicament el règim d’Assad introduïdes per l’administració Trump van rebre el nom d’aquest desertor.

L’anunci ha ofert una mica de consol a la mare de Helef, Souad Mohammad, que deia que la cara de la seva filla havia estat tan mal mutilada pels seus assassins que tot el que quedava intacte era la seva mandíbula.
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada