dimarts, 18 de juliol del 2023

La retenció d'aigua de l'Eufrates provoca una onada de malalties al Kurdistan siriàA la vora del riu Eufrates, al nord-est de Síria, els centres de salut reben diàriament centenars de casos de malalties derivades de la contaminació de l'aigua, que van començar a estendre's en abundància com a conseqüència de la contaminació de l'aigua del riu Eufrates i la seva transformació en pantans, mentre que l'estat d'ocupació turc continua apoderant-se de grans quantitats de la seva aigua.

El districte d'Al-Qanaya, situat a 30 quilòmetres a l'oest de la ciutat de Kobanê, a la riba oriental del riu Eufrates, depèn directament de l'aigua de l'Eufrates com a font de beure i de reg de les terres agrícoles.

El centre sanitari del districte rep, diàriament, de 6 a 8 casos d'intoxicació per aigua com a conseqüència de la contaminació de l'aigua del riu Eufrates.

No hi ha xarxes d'aigua potable a la zona del districte d'Al-Qanaya, on l'aigua dels pous de la zona és salada i no potable, per la qual cosa els veïns es veuen obligats a treure l'aigua de l'Eufrates amb camions cisterna i consumir-la per a ús potable i domèstic. .

No obstant això, en els últims anys, amb l'estat d'ocupació turc segrestant grans quantitats d'aigua de l'Eufrates dels territoris sirians, el contingut d'aigua del riu va disminuir, la qual cosa va provocar la seva transformació en pantans i augmentar la contaminació, que va afectar negativament la salut dels residents de les zones. adjacent al llit del riu.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada