divendres, 8 de setembre del 2023

L'exèrcit turc està cremant els boscos de Bitlis, al Kurdistan, i desforestant la regió


Les forces d'ocupació turques han destruït grans extensions de boscos a la província kurda de Bitlis per a les necessitats de l'exèrcit. La desforestació continua després dels tocs de queda imposats per les autoritats turques als pobles del districte de Hizan (Xîzan) a Bitlis (Bedlîs) els mesos de juliol i agost. Segons fonts locals, els arbres es talan principalment de nit. Cada dia es treuen de 10 a 15 camions d'arbres.

A principis de la dècada de 1990, la regió de Bitlis, al nord del Kurdistan, estava coberta de grans boscos. Des de llavors, moltes zones forestals han estat destruïdes i cremades per l'exèrcit turc. La destrucció del medi ambient s'ha accelerat sota el règim islamonacionalista del president turc Recep Tayyip Erdogan. Entre el 2020 i el 2023, l'exèrcit turc va destruir centenars d'hectàrees de boscos a la regió de Bitlis, amb el pretext d'operacions militars.

El districte d'Hizan va ser declarat recentment zona prohibida. L'exèrcit turc, ajudat pels protectors dels pobles (paramilitars armats finançats per l'estat) segueixen deforestant la regió. Es van talar milers d'arbres per permetre la construcció de carreteres i per obrir el camí a les operacions militars.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada