dimecres, 26 de juny del 2024

Turquia bombardeja i penetra amb forts contingents militars al Kurdistan de l'Iraq


Les forces d'ocupació turques es desplacen des de la nit del 24 de juny per la regió autònoma del Kurdistan de l'Iraq. Durant dies, s'han enviat grans contingents de tropes des de Duhok a Amediyê. Ahir a la nit es va observar un nou comboi format per 40 vehicles blindats i armes pesades a la regió.
Amediyê limita directament amb Metîna i la regió occidental de Zap a les zones de defensa de Medya, controlades per la guerrilla Hêzên Parastina Gel (Forces de Defensa Popular, HPG) i Yekîneyên Jinên Azad ên Star (Unitats de Dones Lliures-Ishtar, YJA-Star), al nord de l'Iraq. A la controvertida zona de Girê Amediyê, al nord-est de la ciutat, els guerrillers han dut a terme accions efectives contra les forces turques en els últims mesos. Dissabte, un intent de les tropes turques d'avançar cap a Girê Amediyê va ser frustrat per la guerrilla. D'altra banda, els pobles dels voltants d'Amediyê, com Sergêlê o Amêdi són bombardejats repetidament per la força aèria turca.

La Koma Civakên Kurdistan (Confederació de Comunitats del Kurdistan, KCK) declara que l'estat turc vol envair i fer-se càrrec del Kurdistan del Sud i, demana al poble de l'Iraq que s'aixequin contra aquesta ocupació de l'estat turc.0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada