dimecres, 21 de maig del 2014

Resultats dels partits kurds a les eleccions de l'Iraq


La Comissió Electoral va fer públics abans d'ahir els resultats a les eleccions estatals d'Iraq. Els comicis es van celebrar el 30 d'abril de 2.014. La coalició governamental de Nouri al-Maliki, Coalició de l'Estat de la Llei, ha guanyat amb claredat.

Els kurds tenen assignats 62 escons al parlament iraquià i han quedat repartits de la següent manera (a la primera columna els escons de 2014 i a la segona els de 2010):


Partit Democràtic del Kurdistan (PDK)
25
43
Unió Patriòtica del Kurdistan (UPK)
21
*
Moviment Gorran (Canvi)
9
8
Unió Islàmica del Kurdistan (KIU)
4
4
Grup Islàmic del Kurdistan (IKG)
3
2
 

* A les eleccions de 2010 PDK i UPK es van presentar coaligats com a "Aliança Kurda" amb grups menors com el Partit Comunista del Kurdistan, Moviment Islàmic del Kurdistan, Partit dels Treballadors del Kurdistan (Iraq), Moviment de la Germandat Turcomana i Partit Socialista Democràtic del Kurdistan. 

Respecte a les variacions vers les eleccions kurdes del 21 de setembre de 2.013, el PDK continua mantenint el seu lideratge però qui ha patit una seriosa davallada ha estat Gorran. El moviment renovador ha pactat amb el PDK, acusat de nepotisme i corrupció, i ha perdut credibilitat en el seu electorat tot i créixer respecte als resultats de l'any 2.010. En canvi l'UPK ha aconseguit redreçar el seu descens i retorna a ser la segona força i relativament a prop de l'hegemònic PDK. La proporció de les dues formacions islamistes es manté. 

Guia dels partits kurds de l'Iraq. 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada