diumenge, 31 d’agost del 2014

Les YPG de Síria entrenen els refugiats yezidi per poder tornar i combatre

Les Yekîneyên Parastinê Gel (Forces de Defensa Popular, YPG) van dur el pes més gran del rescat dels fugitius de Sinjar quan aquesta va caure. Mentre el gruix dels peshmerga (combatents del govern kurd d'Iraq) es retiraven davant l'avanç d'Islamic State, YPG creuava la frontera (fins llavors vetada). Les YPG van aturar IS. Van fer un corredor humanitari i van penetrar a les muntanyes Sinjar on van salvar milers de fugitius yezidi.

Ara les YPG estan entrenant a Síria centenars de refugiats que han decidit retornar a la seva terra i defensar-la front els islamistes sunnites. Les YPG són un moviment armat laic. Segons recull l'agència Reuters els entrenaments estan donant els seus fruits  i ho mostra amb un vídeo i reportatge fotogràfic.

Els Yezidi van crear una milícia pròpia, auxiliar de les YPG, anomenada Yekîneyên Berxwedanê Sengalê (YBS), Unitats de Resistència de Singal, el passat 5 d'agost amb 120 voluntaris yezidi que han anat creixent. És prioritari la seva formació militar abans d'entrar en combat ja que, en cas contrari, serien víctimes dels membres d'IS.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada