dimarts, 19 d’agost del 2014

L'exèrcit destrueix a Turquia per un monument a un comandant del PKK


No ha durat ni quatre dies. Per commemorar els 30 anys de l'alçament armat del Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK) es va inaugurar un monument a Mahsum Korkmaz al cementiri per membres del PKK creat l'any passat a Lice.

Korkmaz és un mite pels independentistes kurds ja que fou ell qui va comandar els primers atacs del PKK, el 15 d'agost, i la guerrilla d'aquesta formació (llavors anomenada HRK) fins la seva mort en combat l'any 1986.

Membres dels partits turcs HDP i BDP van assistir a l'inauguració del monument on es pot veure a Korkmaz en una situació similar a la de la seva foto que és una icona pels kurds com el Che Guevara ho ha esdevingut pels militants d'esquerra. De fet la guerrilla kurda està inspirada en conceptes maoistes i guevaristes en gran part.


El Partit del Moviment Nacionalista Turc (MHP) ha condemnat l'erecció del monument i ha acusat el president turc, Erdogan, de massa tolerància amb el PKK. Concretament el líder de la formació ultra turca ha dit: "Aquest fet no només fa retorçar els nostres màrtirs a les seves tombes, sinó que és un atac obert, clar i lleig contra les drets històrics, morals i nacionals turcs".

I de les paraules als fets. Aquesta matinada els militars turcs han assaltat el complex del cementiri a sang i foc, han demolit el monument i han matat una de les persones que defensaven el monument a Korkmaz i n'han ferit tres civils kurds més.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada