dissabte, 16 d’agost del 2014

Què és Islamic State (IS) ?


Islamic State (IS), Estat Islàmic, és el nom que va adoptar Islamic State of Iraq and Syria (Estat Islàmic d’Iraq i Síria, ISIS) o Islamic State of Iraq and al Sham (Estat Islàmic d’Iraq i Síria, ISIL) el passat 29 de Juny de 2.014 coincidint amb la proclamació del Califat per aquesta organització islàmica fonamentalista sunnita. El Califat vol vertebrar tota la comunitat de creients musulmans sota el govern d’un únic califa, màxima autoritat política i religiosa. IS ha proclamat Ibrahim (Abu Bakr-al Baghadi) com a califa.

ISIS naixia l’abril de 2013. El seu origen es troba en l'Islamic State of Iraq (ISI) un dels grups iraquians creats el 2003 per fer front a l'ocupació dels Estats Units d'Amèrica sobre l'Iraq. ISI l’abril de 2013 esdevé ISIS en una declaració per la que Abu Bakr-al Baghadi (cap d'ISI) va voler fagocitar Al Nusra Front (principal grup integrista sirià). Tot i que Al Nusra es va negar molts dels seus membres es van passar a la nova formació més ben armada.

Ayman Al-Zawahiri, referent de la direcció d'Al Qaida va veure's obligat a pronunciar-se donat que les dues organitzacions li prometien lleialtat. Al-Zawahiri llavors, va respectar ambdues organitzacions però ISIS es va negar a acceptar la frontera colonial i una facció de Nusra va començar a actuar com a ISIS. El propi al-Baghadi es va traslladar a Síria. ISIS es considerat format per estrangers i més radical que Al-Nusra. Les seves bases són a Alep i ar-Raqqà però també és present a Damasc i Deir er-Zor pel que fa a Síria. Respecte a l'Iraq controla gran part de la zona sunnita en especial després de la seva conquesta de Mossul el 10 de juny de 2.014.

El 3 de febrer de 2.014 Ayman Al-Zawahiri trencava definitivament amb ISIS denunciant que estaven més interessats en implantar un Estat de Califat i en conflictes amb les altres confessions religioses que en derrotar Al Assad a Síria. Efectivament Al-Zawahiri ha tingut raó.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada