dilluns, 17 de novembre del 2014

Crònica de l'acte a El Masnou

L'assemblea d'El Masnou d'Endavant (Organització Socialista d'Alliberament Nacional) va organitzar dissabte 15 de novembre un acte sobre la temàtica 'Dona i revolució a Kurdistan'. El debat es va celebrar a l'Ateneu Popular Oreneta de la localitat del Maresme i va aplegar més de 40 persones. Malgrat les condicions precàries la decidida voluntat dels organitzadors va fer possible la xerrada amb normalitat.

En Dídac Gutierrez, d'Endavant (OSAN) va presentar la conferència explicant les accions que l'organització independentista socialista du a terme a El Masnou. El treball a nivell local, però, no suposa l'interès en experiències globals. En aquesta línia va apuntar la voluntat de conèixer de més a prop la realitat kurda. En un debat previ amb diversos militants vam observar les coincidències entre l'auto organització kurda de Síria i la pròpia de l'Ateneu Popular Oreneta.


En nom de KurdisCat - Comitè Català de Solidaritat amb el Kurdistan hi va parlar en Jordi Vàzquez. En primer lloc es va fer una presentació amb imatges i gràfics per ajudar a contextualitzar la situació kurda. Posteriorment es va explicar breument què era el Kurdistan i com s'havia estructurat KurdisCat, amb vocació de continuïtat. El detall del procés revolucionari al Kurdistan de Síria, l'auto organització popular amb Cases del Poble, Assemblees Populars als tres cantons, el desenvolupament del cooperativisme urbà i les comunitats agràries va anar acompanyat d'una explicació sobre la situació social i econòmica.Jordi Vàzquez va centrar-se en el paper del sector femení en el procés kurd, tan a Síria com també a Turquia. En aquest sentit va explicar la legislació que els cantons estan aprovant en temàtica de gènere o les mesures en formació de mestres, el recent decret del cantó de Cizîrê, l'estructura de les organitzacions femenines dins la KCK o les milícies formades únicament per dones, com les YPJ o les YJA-Star. En aquest marc va acabar explicant la situació militar en el conflicte que es viu al Kurdistan de Síria i els recents desenvolupaments al setge de Kobanê.El debat posterior va centrar-se en el potencial internacionalista del moviment català vers el Kurdistan, les relacions amb altres moviments de nacions sense estat i el Kurdistan, el detall de les organitzacions properes al PKK o els vincles entre el moviment kurd de Síria i el de Turquia a més del paper del Kurdistan d'Iraq.

En acabar es va fer un sopar dempeus on va continuar el debat. Tant en aquest acte com el de l'UB van afegir-se noves persones voluntàries a KurdisCat. Volem agrair a Endavant (OSAN) d'El Masnou tant l'esforç en organitzar l'acte com la promoció que hi van fer tant a nivell de xarxes socials com al carrer.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada