dijous, 27 de novembre del 2014

Mor en combat el fill del líder del Partit Socialista Demòcratic del Kurdistan

Atta Haji Mahmud, de trenta cinc anys, ha mort de les ferides provocades en els combats d'ahir a la població de Tell Ward, prop de Kirkuk (Kurdistan d'Iraq). "El meu fill Atta era només un dels molts peshmerga que han donat les seves vides els darrers sis mesos per la seva terra i el seu poble", ha afirmat el seu pare a l'enterrament.

Atta Haji Mahmud (primer a l'esquerra) i el seu pare (tercer a l'esquerra) fa només uns dies a la conquesta de Jalawla. Foto: Rudaw


Logo del KSDP

Atta Haji Mahmud era fill de Muhamad Haji Mahmud, el màxim dirigent el Partit Socialista Demòcratic del Kurdistan (KSDP). Estava casat i tenia una filla de cinc anys. Recentment havia destacat en la conquesta de Jalawla. El seu pare, nascut l'any 1955, és un veterà peshmerga que va protagonitzar l'escissió del Partit Socialista Demòcratic del Kurdistan l'any 1976 marxant del Partit Demòcrata del Kurdistan (PDK) i va liderar la resistència contra les atrocitats de Saddam Hussein.

                                                        
                                      Atta Haji Mahmud, amb ulleres de sol i uniforme peshmerga, al costat del seu pare

Aquest estiu el president del Kurdistan iraquià, Masud Barzani, del PDK, el va nomenar comandant de les forces peshmerga al sud de Kirkuk que han protagonitzat les recents ofensives contra els islamistes. Malgrat tenir 76 anys encara participa en els combats a primera línia de front. A les darreres eleccions a l'autonomia kurda el KSDP va obtenir 12.000 vots i un escó en solitari. Les darreres paraules que Muhamad Haji Mahmud ha dedicat al seu fill han estat: "Kurdistan ha arribat on és avui dia amb la sang dels nostres peshmerga, i el defensarem amb la nostra sang. L'enemic mai posarà altra vegada els seus peus en aquesta terra."


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada