divendres, 31 de juliol del 2015

Al Qaida a Síria (Nusra) ataca la població civil kurda a Efrîn

Els enfrontaments van començar dijous entre els militants del Front al-Nusra (marca d'Al Qaida a Síria)* i les forces kurdes de les Unitats de Protecció Popular (YPG) a les zones rurals del sud d'Efrîn (Afrin) a la província d'Alep, al nord de Síria. No hi va haver baixes i els militants de Nusra es van retirar a les seves bases. 

">Van esclatar quan els combatents del Front Nusra van assaltar alguns vilatans kurds a les proximitats del llogaret de Atama i la ciutat de Jindires en el camp de Efrîn, segons Ara News. "Quan els combatents YPG van intervenir per protegir els habitants del poble, que van ser agredits per militants de Nusra mentre treballaven a les seves granges, el grup jihadista va obrir foc contra els controls de seguretat de les YPG."  

És el primer enfrontament seriós entre les dues forces des de l'any 2.013. De fet havien arribat a una treva al nord-oest d'Alep fa tot just sis mesos. Malgrat això, el maig d'enguany, per exemple, Nusra i faccions de les anomenades "moderades" van amenaçar amb iniciar una guerra contra les YPG a Alep.

Les YPG van rebre suport de Jaish Thuwwars i Jabhat al Akrad contra els islamistes. Aquesta matinada una base de la primera formació ha estat atacada per membres d'al-Nusra i d'Aharar al-Sham a la zona d'Azaz. Jaish Thuwwars ha demanat ajuda a les YPG que han enviat unitats de suport i també la coalició aliada ha bombardejat una posició de Nusra. En aquest darrer cas s'hi s'han registrat víctimes mortals. Concretament dotze, confirmats per Nusra, provocats per una desena de míssils.


 

* Jabhat al-Nusra, Front de Suport, va néixer el 23 de gener de 2.012 i és la branca siriana d'Al Qaida a qui va reafirmar la lleialtat el 9 de març de 2.015.

Vídeo dels combats avui 31 de juliol:

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada