dimecres, 29 de juliol del 2015

Ja són 1.300 les persones detingudes... i un 80 % del moviment kurd

Arribem al cinquè dia de detencions massives a Turquia ordenades pel govern islamista del president Erdogan. Avui s'ha fet pública la xifra de 1.302 persones detingudes a 39 localitats. I cada dia que passa, cada nova dada, referma la tesi de que el govern islamista ha endegat una brutal repressió contra l'oposició laica, kurda o d'esquerra turca, amb el pretext de fer front al "terrorisme" de l'Estat Islàmic.

Es dóna la paradoxa que, tota aquesta operació va iniciar-se arran d'un atemptat a Suruç. Un atemptat que ningú ha reivindicat. I del que van ser víctimes kurds (fou al centre cultural kurd de Pirsûs) i internacionalistes turcs d'esquerra. Precisament els qui ara són reprimits pel govern.

Segons el diari Cumhurriyet el detall de les detencions on se sap l'afiliació de la persona detinguda és el següent:

- Persones vinculades al moviment kurd (YDG-H, DBP, HDP, PKK): 847 (79 %)

- Persones vinculades al moviment d'esquerra revolucionaria turc (DHKP-C) : 77 (7 %)

- Persones vinculades a l'islamisme (IS, Gülem): 137 (13 %)

Aquests percentatges podrien canviar si, com és previsible, les 250 persones de qui no es coneix afiliació resulten kurdes o vinculades al moviment kurd


De totes aquestes persones 172 continuen privades de llibertat. 140 són kurdes, una del DHKP-C i 31 islamistes.

Per un extens treball sobre la procedència geogràfica i ideològica amb dades provisionals es pot consultar l'excel·lent treball de Direngezi Barcelona en català.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada