dimecres, 29 de juliol del 2015

Es torcen les coses per a Erdogan: CHP també demana la retirada de la immunitat

Ahir el president turc, el conservador islamista Recep Tayyip Erdogan, va demanar que es retirés la immunitat parlamentària als/les 80 diputats/des de l'HDP. Avui, la cap parlamentària del partit, Pervin Buldan, ha presentat a registre la petició per a que se li retiri la immunitat per pròpia voluntat.  L'Halkların Demokratik Partisi (HDP) o Partit Democràtic del Poble va obtenir 80 escons al parlament de Turquia el passat 7 de juny. L'HDP ha demanat al PKK que es desarmi i al govern turc que aturi l'escalada violenta però Erdogan ha assimilat l'HDP al PKK.


L'acció del president turc, el partit del qual, l'AKP, està imputat per nombrosos casos de corrupció,  ha quedat en ridícul espantós al migdia. Ha estat llavors quan el Cumhuriyet Halk Partisi (CHP).
El Partit Republicà del Poble, principal partit de l'oposició, ha fet el mateix gest que l'HDP. Ha presentat una demanda per a que li sigui retirada la immunitat parlamentària. CHP va obtenir 132 escons a les eleccions de juny.

Ara Erdogan té dues opcions. Deixar sense immunitat parlamentària l'oposició, afermant-se com un dictador o bé retirar també la del seu partit, l'AKP. Deixar sense efecte la immunitat pot suposar que diversos electes islamistes conservadors siguin jutjats per corrupció.

Annex:

Especial sobre les darreres eleccions

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada