dijous, 20 d’octubre del 2016

Les SDF xifren en 19 morts i 39 ferits els bombardejos turcs contra elles sobre territori sirià


Les diferents milícies integrades dins de les Forces Democràtiques de Síria (SDF) han fet públic un balanç dels atacs aeris sobre territori sirià per part de l'aviació turca.

Jaysh al Thuwar, la principal milícia afectada, i cinc formacions més (Consell Militar d'Al Bab, Eniya Parastina Jinên Şehbayê, Consell de les Forces Tribals d'Alep, Jabhat al Akrad, Brigada Democràtica del Nord), expliquen que fa sis mesos que proven de fer retrocedir l'Estat Islàmic i establir una zona de seguretat per a civils a l'est de Tell Rifa'at.

Des de fa setmanes Turquia i "d'altres faccions radicals terroristes contra les forces moderades democràtics sirianes" (en referència als grups pro turcs que proven d'apropiar-se de les sigles FSA) han acumulat efectius al nord de la zona citada.

"Ahir a les 12:00 hores va començar intens bombardeig de l'exèrcit turc als punts on hi ha la confrontació frontal amb el Daesh* i després va començar el bombardeig aeri des de les 9 pm fins les 5 am d'aquest matí. avions de combat turcs van llançar bombes a més de 30 punts contra les nostres tropes i civils en els llogarets allibertats. Paral·lelament al bombardeig llançat, les forces anomenades de l'Escut Eufrates van atacar per terra contra l'estacionament de les nostres tropes als eixos de Asamoukh, Tel Mald i Tohristinhs. A tots tres llocs foren derrotats i van fugir, deixant enrere els cossos de mercenaris."

L'aliança de grups sirians xifra en 19 morts i 39 ferits els bombardejos turcs sobre territori sirià. Quinze combatents van morir i 26 milicians de Jaysh al Thuwar van resultar ferits "com a conseqüència del bombardeig bàrbar turc.""El bombardeig de Turquia en zones civils sirianes, com el poble d'Herbel va provocar a la mort de quatre civils i més de 13 ferits."

Les forces milicianes fan una crida a les "organitzacions de drets humans i i als mitjans de comunicació en el món a documentar la violacions turques i les intervencions flagrants de caràcter terrorista."

"Fem una crida a les Nacions Unides i a les organitzacions de la societat civil i l'organismes de drets humans i els dos patrocinadors de la crisi a Síria (Estats Units d'Amèrica i la Federació de Rússia) a treballar per aturar els atacs terroristes turcs i les zones de Síria del nord."


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada