dilluns, 24 de febrer del 2014

Un demandant d'asil kurd assassinat brutalment a Austràlia en un centre de detenció

Reza Berati tenia 23 anys. Era un kurd d'Iran que havia demanat asil a l'Estat australià. Estava detingut al centre de Manus Island: El govern laborista va afirmar primer que havia finit fora del centre però s'ha confirmat que la seva mort fou dins del mateix. En incidents al centre de detenció el passat 17 de febrer van resultar diversos ferits per la brutalitat dels vigilants del centre. Les ferides, en el cas de Berati, foren mortals. El seu cos serà retornat al Kurdistan d'Iran.


El grup de drets humans GetUp ha adoptat una posició ferma de denúncia dels fets. "Crec, afirma el seu portaveu, que els australians estan realment impactats de veure que algú que ve aquí cercant la nostra protecció, com va fer Reza en tant que demandant d'asil, en lloc de trobar-lo trobi una mort brutal, i també són amoïnats de la manera com són tractats els demandants d'asil". El partit verd ha exigit la dimissió del ministre d'immigració australià, Scott Morrison.


Desenes de milers d'australians s'han concentrat a les principals ciutats de l'illa per recordar amb espelmes a Reza Berati i exigir una resposta al crim comès.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada