divendres, 28 de febrer del 2014

YPG recupera el control de Til Maruf

Dimecres les Unitats de Defensa Popular (YPG), milícia kurda de Síria, va anunciar que aturava les seves operacions ofensives a tot el front. Redur Xelil, portaveu de l'organització, va indicar que mantindrien una posició "defensiva" a les zones sota el seu control. YPG administra la major part del territori kurd de Síria.

Aprofitant aquesta declaració els fonamentalistes d'Islamic State of Iraq and al-Sham (ISIS) conjuntament amb el Front Al Nusra van aprofitar dijous per llençar un atac sobre la població de Til Maruf (Tirbespiye) de majoria kurda. Les YPG van recomanar a la població civil que marxés de la localitat i va fer front als atacants. Segons l'agència AHNA Tel Maruf és encara sota control kurd i, malgrat la duresa dels combats, YPG ha refusat els islamistes.

ISIS ha penetrat a la població cremant la tomba del xeic Ahmad Khaznawi, un respectat cap religiós moderat de la corrent Naqshabandi. També han destruit la mesquita Khaznawi afirmant que era un "lloc d'idolatria". Tanmateix han segrestat 15 civils kurds segons l'Observatori Sirià de Drets Humans.

Les YPG han anunciat fa unes hores que han expulsat els assaltants i tornen a tenir el control de Til Maruf.


                                         Milicians kurds de les YPG patrullant altre cop a Til Maruf
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada