dissabte, 1 de març del 2014

Jabhat al-Akrad anuncia que ISIS ha estat expulsada d'Azaz

Jabhat al-Akrad, ha anunciat que, conjuntament amb el Free Syrian Army, ha expulsat ISIS de l'estratègica població d'Azaz, al nord de Síria. L'atac va començar el 28 de febrer i ha acabat aquest matí després de 8 hores de combats. Els fonamentalistes d'ISIS s'han acabat retirant. Azaz permet un pas directe cap a Turquia que és acusada de finançar i armar els grups islamistes. El govern turc, en mans de l'AKP, és també islamista.

ISIS ha confirmat la retirada i ho defineix com un moviment tàctic de replegament cap al seu rocafort de Raqqa on està perseguint la minoria cristiana amb amenaces de mort sinó paguen amb or l'impost per no seguir l'islam.

En tot cas s'ha tractat d'una operació conjunta on han participat diverses milícies enfrontades a ISIS. Queda per confirmar qui controla realment Azaz. Segons el Financial Times seria Liwa al-Tawhid, una formació islamista moderada. Un vídeo penjat a internet atribueix les celebracions de la derrota d'ISIS a seguidors de l'opositor Free Syrian Army (del que va formar part Jabhat Al-Akrad). En tot cas és clar que els combats entre les diferents faccions islamistes estan beneficiant els kurds de Síria de forma notable.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada