dissabte, 8 de març del 2014

Les guerrilleres kurdes commemoren el 8 de març


Centenars de guerrilleres kurdes van participar a la commemoració del 8 de març, dia de la dona, en zones sota el seu control conegudes com a Media Defence Areas. Actuacions musicals, una parada militar i discursos van formar part del programa.
Entre les organitzacions kurdes presents hi havia el Koma Civakên Kurdistan (KCK, Unió de Comunitats del Kurdistan), el Koma Jinen Blind (KJB, Moviment de Dones Kurdes), els Yekiniya Jinên Azad (YJA,Moviment de Dones Lliures) i  i la milícia armada Yekiniya Jinên Azad-Star (YJA STAR, Unitat de Dones Lliures-Estel).

El discurs principal el va fer la miliciana Zaxo Zagros de la direcció del KCK, front de moviments socio-políctics creat l'any 2007. Zagros va destacar que "cap massacre, cap temor, cap mentida pot evitar la marxa de les dones vers la llibertat. Agraïm a totes les dones que han perdut la seva vida en la lluita per la llibertat de la dona (...) Si avui està tenint lloc una revolució a Rojava (Kurdistan sirià), s'estan fundant centres de dones i duent a terme treballs socials amb l'objectiu de construir una nació democràtica, està relacionat amb els trenta anys
de lluita que duem".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada