dilluns, 10 de març del 2014

Comunicats de la guerrilla kurda a Turquia sobre els darrers xocs
Les Hêzên Parastina Gel (HPG, Forces de Defensa Populars), guerrilla kurda que combat el règim kurd ha emès dos comunicats informant sobre els recents xocs a la zona fronterera amb Síria. Les HPG estan formalment en situació d'alto el foc però l'exèrcit turc ha optat per tornar a iniciar els combats.


Les HPG han explicitat que l'exèrcit turc va atacar la zona d'Uludere on hi ha la Media Defense Area, zona controlada per la guerrilla des de mitjans de febrer. N'ha utilitzat drones i desplegament terrestres. El dia 6 de març un gran comboi militar es va desplegar a la zona i les HPG es van veure obligades a respondre l'ofensiva matant quatre soldats turcs. Posteriorment l'aviació turca va bombardejar dues valls sota control guerriller. Els combats van continuar al dia següent amb la penetració de vehicles blindats turcs.

En un comunicat fet públic fa unes hores les HPG han afirmat que els combats continuen hores d'ara mitjançant atacs aeris i d'artilleria a la zona de Haftanin. L'any 2008 aquesta zona ja va ser objecte de durs combats entre kurds i turcs.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada