diumenge, 9 de març del 2014

Desenes de milers de kurds i kurdes commemoren el dia de la dona

El que seria impossible a cap altra país islàmic passa al Kurdistan. Desenes de milers de persones han commemorat al carrer el dia de la dona. El kurd és el poble kurd no només més tolerant sinó que més treballa per la igualtat de gènere en el món musulmà. Molt i té a veure la posició contundent d'Abdullah Öcalan i del KCK. Aquesta és la principal organització kurda, front de grups sociopolítics, creada el 2007. El Congres ha deixat ben clar que "Sense la llibertat de la dona una nació democràtica no pot ser edificada".

Les mobilitzacions principals han estat a les ciutats kurdes administrades encara per Turquia sota el lema "Amb les dones lliures cap a la nació democràtica". Cal destacar les marxes i concentracions multitudinàries a Amed, Wan i Adana entre d'altres. El Moviment de les Dones Lliures Democràtiques (Demokratik Özgür Kadın Hareketi, DÖKH) ha encapçalat l'organització on també hi ha participat el Partit de la Pau i la Democràcia (Bariş ve Demokrasi Partisi, BDP). La diada ha estat dedicada a Sakine Cansız fou assassinada amb dues militants més a París el 9 de gener de 2013 i era dirigent del Partit dels Treballadors del Kurdistan (Partiya Karkerên Kurdistan, PKK).

A part de les banderes kurdes i retrats d'Apo cal destacar el nombrós nombre de dones vestides a la forma tradicional kurda i amb els colors nacionals que, per molts anys, han estat prohibits pel règim turc.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada