dilluns, 17 de febrer del 2014

Xocs amb la policia a les marxes kurdes a Turquia


La policia turca va reprimir amb gas i canons d'aigua algunes de les marxes kurdes que recordaven la detenció d'Abdullah Öcalan 'Apo' fa quinze anys pels serveis secrets turcs amb la connivència d'algunes potències occidentals.
A Amed (Diyarbakir), els militants kurds van respondre als atacs amb pedres i còctels molotov després d'una marxa multitudinària on onejaren banderes kurdes, del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) i de la Confederació Democràtica del Kurdistan.


També hi va haver incidents similars a Cizre on els manifestants van marxar vestits de negre en senyal de dol i la policia no va poder ocupar la barricada aixecada pel jovent kurd. Incidents més greus encara foren a Van on les desenes de milers de manifestants van enfrontar-se a les forces repressores turques que els van atacar. Xifres similars dona l'agència DIHA per les manifestacions a Urfa i Bingöl sota el lideratge del Partit per la Pau i la Democràcia (BDP) que es presenta a les properes eleccions coaligat amb l'esquerra turca.


Les multitudinàries marxes a Batman, Şırnak, Silopi district, Mersin i Elazığ, Siirt, entre d'altres, van acabar sense incidents i amb cants a favor d'Apo i el Kurdistan. Les marxes van estendre's fins a la regió Egea, fora del Kurdistan, on viuen comunitats importants d'expatriats per motius econòmics o que van fugir de la intensa repressió dels anys noranta.

Vídeo sobre la marxa a Estrasburg i alguns incidents de Reuters.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada