dimarts, 30 de setembre del 2014

Kurdistan Islamic Group es planteja seriosos canvis interns

L'any 2001 naixia el Komala Islamile Kurdistan/Iraq o Kurdistan Islamic Group (KIG) escindit de l'IMK (Moviment Islàmic del Kurdistan) i considerada la formació més radical de les tres islamistes del Kurdistan iraquià. KIG amb alguns nexes als salafistes de la desapareguda Ansar al-Islam. Tenen la seu central a Suleimaniyya.
Ali Bapir, un dels fundadors i màxim dirigent actual de Komala Islamile Kurdistan/Iraq


Ara aquest moviment es planteja seriosos canvis interns a nivell de direcció, estructura i d'imatge. En aquesta línia està organitzant una trobada interna pel mes d'octubre. La mort del seu líder espiritual, el xeic Mohamed Barzinji, fa tres mesos, ha accelerat aquesta renovació. El primer pas ha estat iniciar un estudi de l'opinió entre 3.000 membres de la formació que han apostat per fer un gir. Entre els canvis hi ha la limitació de càrrecs, no compaginar càrrecs interns amb institucionals i revisar els sous als alliberats. Fins i tot ha estat qüestionada la continuïtat de l'actual màxim dirigent del KIG, Ali Bapir (ex membre d'IMK i un dels fundadors).

KIG ha estat criticat pel seu retard en condemnar les accions d'Islamic State que s'atribueixen a divergències internes donat que un sector mostraria certa afinitat amb els fonamentalistes.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada