dijous, 22 d’octubre del 2020

8ª Conferència del moviment feminista kurd de Rojava Kongra Star

Sota el lema "Amb la lluita d'Hevrin i Zahra, acabarem amb l'ocupació i garantirem la revolució de les dones", el 20 d'octubre es va celebrar la vuitena conferència de la Coordinació Kongra Star, amb la participació de 300 delegades, a més de convidats de les tres regions de Rojava (Kurdistan de Síria): Efrîn, l'Eufrates i Jazira i de les ciutats de Manbij, Alep, Deir ez-Zor, Damasc i Al-Raqqa. Les delegades van llegir i debatre l’informe anual i es va ratificar la Carta de la Kongra Star i es van elegir set delegadess com a coordinadores al nord i a l’est de Síria. La conferència va concloure amb les decisions següents:

- Augmentar el ritme de lluita pel líder kurd Abdullah Öcalan i introduir a totes les dones el seu pensament.

- Remetre els casos de matar civils i màrtirs indefensos a tribunals internacionals i fer-ne un seguiment al nord-oest de Síria.

- Per introduir i desenvolupar la ciència ambiental i convertir-la en una base per a l'economia, la salut i la política, s'obriran cursos de formació en aquest sentit en tots els àmbits de la vida.

- La KS considera la ciència de les dones (jineologia) la base per a ella en tots els diferents camps de lluita. Sobre aquesta base, s’organitzen mètodes de lluita, resistència i participació al nord-est de Síria per al servei de la societat.

- Formació i activació d'un comitè d'activitats, amb l'objectiu de construir un camí d'activitats a la nació democràtica i la lluita de les dones per la llibertat.

- Continuar la lluita contra la guerra privada i les polítiques sistemàtiques com l'assassinat i el genocidi.

- Per resoldre problemes de dones, es realitzen diverses activitats i es manté el ritme de lluita contra tot tipus de violència contra les dones, com ara el matrimoni menor i la poligàmia.

- Trobar solucions adequades als reptes dels refugiats, especialment les dones refugiades per millorar les seves condicions de vida mitjançant diversos programes i plans.

- Activació d’un comitè de drets humans per fer un seguiment diplomàtic de qüestions relacionades amb l’IS (Estat Islàmic)

- Formar i activar les dones amb discapacitat i classificar-les en les institucions i comitès del KS.

- Establir un nou sistema perquè els nens satisfacin les seves necessitats, els protegeixin i garanteixin el seu futur.

- Establir projectes per atendre la comunitat i les persones amb necessitats especials, "orfes, gent gran, nens captaires".

- Obrir projectes en institucions econòmiques per oferir oportunitats laborals a les dones desocupades.

- Donant importància a les societats cooperatives i la seva gestió per assolir resultats positius.

- Enfortiment i reorganització de la lluita diplomàtica de les dones als camps del sud del Kurdistan, el Líban i Europa.

- Obrir noves oficines i representacions a l'Orient Mitjà per organitzar la lluita i el treball.

- Obrir cursos de formació per a totes les dones i homes en l'àmbit judicial sobre els valors de la llibertat, la justícia i la democràcia.

- La lluita la duu a terme el Comitè de Cultura i Art a la KS contra la mentalitat d’intolerància nacional, de gènere, religiosa i científica, i la promoció del model democràtic, ambiental i femení en la línia de la cultura i l’art.

- Reforçar les relacions participatives amb els partits polítics de dones sobre la base de la tercera línia. 0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada