diumenge, 1 de maig del 2022

Actualització de l'operació especial turca al Kurdistan iraquià: 15 turcs neutralitzats, més milicianes s'incorporen al front

Segons les Hêzên Parastina Gel (Forces de Defensa Popular, HPG) i Yekîneyên Jinên Azad ên Star (Unitats de Dones Lliures-Ishtar, YJA-Star) "Les accions integrals continuen ininterrompudament en què les nostres forces estan assegurant el domini de la terra utilitzant tàctiques de guerrilla de la nova era i assolint forts cops als ocupants amb equips guerrillers mòbils. Com a resultat de les accions efectives de les nostres forces, que van actuar contra els ocupants amb sacrifici, 15 ocupants van ser castigats, 2 ocupants van resultar ferits, 1 base i 2 sistemes de càmeres mobesse van ser destruïts. A més, les nostres forces van actuar contra els ocupants i van confiscar el seu equipament militar."

 


D'altra banda diverses milicianes han anunciat la seva incorporació al front de lluita davant l'agressió imperialista turca sobre el Kurdistan de l'Iraq. Algunes d'elles són d'ètnia àrab o turcmana i procedeixen del Kurdistan de Síria (Rojava). Una d'elles, Viyan Şehba, explica que "he de preservem junts la memòria dels nostres màrtirs. Com més màrtirs tinguem, més haurem de prendre les seves armes. Em vaig incorporar a les files de la guerrilla com a turcmana, per no deixar que Erdogan i el somni otomà es fessin realitat. També vaig participar sobre aquesta base, perquè no hi ha una altra manera de fer-nos justícia que no sigui aquesta, perquè no hi ha una altra via de justícia que no sigui aquest lloc. Hem de lluitar sempre. Faig una crida a tots els turcmans perquè escoltin la meva veu i s'incorporin a les files de la guerrilla com a turcmans."

 

Cemil Bayik, copresident del Consell Executiu de la Koma Civakên Kurdistan (Confederació de Comunitats del Kurdistan, KCK) va dir ahir que els recents atacs d'ocupació formaven part del concepte de genocidi contra el poble kurd, i va afegir: "A l'estat turc se li ha donat un paper aquí i han complert aquesta missió. El seu objectiu no és només el PKK i el poble kurd, sinó també el Pròxim Orient. Ho diuen ells mateixos; a l'Orient Mitjà volen tornar a la política imperialista otomana. El poble àrab i el poble de la regió són ben conscients d'aquesta política, sap molt bé què els van fer els otomans. Així que alça't en contra d'aquesta política, mostra la insatisfacció. Tothom hauria de veure això; la guerra que s'està duent a terme a Avaşin i Zap és una guerra global que no es limita només a aquesta àrea. En aquesta guerra com que al principi volen aconseguir resultats en aquestes regions, en la segona etapa també apunten al Sud, el seu objectiu és conquerir el Sud. Ja hi ha moltes bases militars turques i MIT al Sud, és a dir, un terç del sud [KurdisCat: del Kurdistan de l'Iraq o Bashur] es troba al mans de l'estat turc. No volent quedar-se sols amb això, el seu objectiu és estendre's per tot el Sud. És un fet. Amb el concepte que s'executa al nord, sud i oest volen posar l'Orient Mitjà sota la seva hegemonia. L'amenaça no és només per al poble kurd, sinó per a tot l'Orient Mitjà. La humanitat també corre un gran perill en la persona del poble kurd i de l'Orient Mitjà. El PKK està lluitant contra aquesta amenaça, així que aquesta lluita no és només per al poble kurd, sinó per a l'Orient Mitjà i tota la humanitat. Volen destruir completament els kurds però la voluntat del poble no es trencarà"

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada