dijous, 5 de maig del 2022

El Partit Democràtic del Kurdistan s'alia amb Muqtada al-Sadr front els xiïtes pro iranians per governar l'Iraq

El Partit Democràtic del Kurdistan (PDK) juntament amb l'Aliança per la Sobirania Sunnita van expressar l'u d'abril el seu desig de mantenir-se al costat del bloc sadrista, enmig de mesos d'agitació política, ja que les faccions parlamentàries de l'Iraq no han triat tres vegades a triar un nou president i obrir el camí per a la formació del govern.

Els dos components van dir que "valoren la posició" del destacat clergue xiïta i líder del Moviment Sàdrista Muqtada al-Sadr per "accelerar la formació d'un govern fort que treballi per abordar els problemes complexos als quals s'enfronta el poble iraquià" en una declaració conjunta. , tot confirmant la seva adhesió a l'associació amb el bloc sàdrista. La seva declaració va declarar, a més, que "no pot néixer un govern fort sense la seva associació".

L'aliança tripartita dels sàdristes, el PDK i l'Aliança Sobiranista conformen la recentment anunciada Aliança Salva la Pàtria, que va aconseguir més de 150 escons parlamentaris a les eleccions d'octubre. Els candidats de l'aliança per a president i primer ministre són Reber Ahmed del PDK i el cosí de Sadr, Mohammed Jaafar al-Sadr, respectivament, però fins ara han fracassat en dues ocasions a l'hora d'obtenir el quòrum necessari per a una sessió per votar per Ahmed, que, un cop elegit, pot. encarregar a Jaafar de formar un govern.

Sadr va anunciar que es retirava del procés de formació del govern durant un mes i que donarà als seus rivals en el concurs per formar el proper govern de l'Iraq una "oportunitat" per formar un govern sense la participació del seu bloc.

Una aliança xiïta pro-Iran, el Marc de Coordinació, és el rival de l'aliança tripartita en el procés de formació del govern. S'oposen a la idea d'un govern de majoria nacional, en canvi volen un govern basat en el consens polític. La Unió Patriòtica del Kurdistan (PUK), que recolza Barham Salih per a la presidència, s'ha unit al Marc de Coordinació juntament amb una sèrie d'altres partits, boicotejant repetidament les sessions parlamentàries per escollir el proper president de l'Iraq.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada