divendres, 3 de novembre del 2023

Iran arresta, per no dur el hijab, l'advocada Nasrin Sotoudeh, al participar al funeral de la jove, Armita Geravand

Les autoritats iranianes van detenir l'advocada i defensora dels drets humans Nasrin Sotoudeh després d'assistir al funeral d'Armita Geravand, que va morir dissabte després d'un mes aproximadament en coma per danys cerebrals que va patir durant una trobada violenta amb la "policia moral" de l'Iran. El marit de l'advocat Nisreen, Reda Khandan, va dir: "Vaig aturar la meva dona durant el funeral d'Armita amb molts altres participants", i va afegir que Nisreen "va ser colpejada violentament", va informar l'Agence France-Presse.

L'agència de notícies iraniana Fars va informar ahir al vespre que l'advocada Nisreen va ser "detingut i lliurat a les autoritats judicials" amb el pretext de "no portar el hijab" i "duir a terme activitats que pertorbin la integritat psicològica de la societat". Va ser detinguda diverses vegades per manifestar-se contra l'hijab obligatori

Nisreen, de 60 anys, que va guanyar el Premi Sàkharov a la Llibertat de Pensament del Parlament Europeu el 2012, va ser detinguda diverses vegades en els últims anys. Fou empresonada el 2018 per defensar una dona i va ser detinguda per manifestar-se contra l'hijab obligatori a l'Iran. El 2019, va ser condemnada a 12 anys de presó després de ser condemnada per "fomentar la corrupció i la immoralitat".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada