dimecres, 17 de desembre del 2014

Mobilitzacions en solidaritat amb els presos en vaga de fam a Iran

Malgrat el bloqueig informatiu la vaga de fam dels 29 presos kurds a Iran continua. La vaga de fam es du a terme des de dijous 20 de novembre contra el trasllat de presos no polítics a les zones on hi ha presos kurds al recinte penitenciari d'Urmia (Iran). El trasllat dels presos no polítics, sovint criminals afins políticament al règim, està dirigit a intensificar la pressió i torturar psicològicament als presos polítics. La informació obtinguda de la presó revela que els serveis d'intel·ligència iranians han amenaçat els presos amb l'execució o trasllat a altres presons del sud del país.

 

Manifestació a Estocolm

 Iran controla una xarxa d'interessos que fa que els seus constants crims, en forma d'execucions "per enemistat amb Déu" no apareguin en cercles polítics. Un cas recent han estat les controvertides relacions entre la formació espanyola Podemos i el govern iranià. El silenci sovint té un preu. Cal recordar que deu dels vint-i-nou presos en vaga de fam tenen sentència de mort.

Fi de la marxa a Estocolm

 Concentració a Frankfurt
Concentració a Noruega


Des de divendres s'han realitzat vuit manifestacions a set països del món (Regne Unit, Austràlia, Dinamarca, Alemanya, Finlàndia, Suècia i Àustria) convocades pel Partiya Jiyana Azad a Kurdistanê (PJAK, Partit de la Vida Lliure de Kurdistan). La més important ha estat a Estocolm.

Concentració de periodistes a Qamixli

A Qamixli (Kurdistan de Síria), dilluns 15 es va realitzar  una concentració de periodistes (Kurdistan de  en suport a la vaga de fam a la presó d'Urmia (Iran). El partit Demokratik Bölgeler Partisi (DBP, Partit Democràtic de les Regions) va convocar també centenars de persones en una marxa que va dirigir-se des de Yüksekova (Kurdistan de Turquia) fins a la frontera amb Iran. Hi van participar també membres del partit turc HDP. Just a la frontera, davant un fort desplegament policial iranià, es va denunciar el caràcter repressiu del govern de Teheran i la convicció de que la lluita d'Urmia assolirà els seus objectius de mínim respecte als militants kurds.

Inici de la marxa del DBP a la frontera turco-iraniana contra el règim de Teheran


Campanya de KurdisCat - Comitè Català de Solidaritat amb el Kurdistan

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada