dissabte, 20 de desembre del 2014

Trenta dies de vaga de fam a Urmia amb noves mobilitzacions


Avui es compleixen trenta dies de la vaga de fam que duen a terme vint-i-nou presos kurds a Iran. La situació a la presó d'Urmia és opaca donat que el règim manté un bloqueig informatiu absolut.

A les mobilitzacions de la setmana passada se n'han afegit més. A Estocolm s'ha iniciat una vaga de fam solidària que ja arriba al cinquè dia. Hi prenen part una desena de persones. També hi ha hagut mobilitzacions solidàries al Kurdistan sirià. On les marxes han estat més multitudinàries ha estat al Kurdistan de Turquia. Milers de persones han pres els carrers i les marxes celebrades, declaracions de premsa i la solidaritat actua a Amed, Wan, al districte de Saray, Antep i el districte de Viranşehir a Urfa contra les aplicacions anti-democràtics de règim iranià.

El Partit de les Regions Democràtics (DBP), el Partit Popular Democràtic (HDP) i l'Assemblea de Mares per la Pau. MEYA-DER, TUHAD-FED van ser les organitzacions que van impulsar les mobilitzacions. Els ciutadans portaven pancartes amb els lemes "Estat iranià, Estat d'execució", "La fi del règim dels mul·làs iranià és a prop" i "No romandre en silenci". Es van cantar les consignes de "Visca la resistència de les YPG" i "Visca la resistència d'Urmia".

Article a 'L'Accent' sobre la vaga de fam

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada