divendres, 12 de desembre del 2014

S'estenen les accions en solidaritat amb la vaga de fam


Actualment són 29 els presos qua s'han afegit a la protesta*. La vaga de fam es du a terme des de dijous 20 de novembre contra el trasllat de presos no polítics a les zones on hi ha presos kurds al recinte penitenciari d'Urmia (Iran). El trasllat dels presos no polítics, sovint criminals afins políticament al règim, està dirigit a intensificar la pressió i torturar psicològicament als presos polítics. La informació obtinguda de la presó revela que els serveis d'intel·ligència iranians han amenaçat els presos amb l'execució o trasllat a altres presons del sud del país.

Tanmateix, la salut dels presos s'està deteriorant com la vaga de fam continua durant els 23 dies. El cas més greu és el d'Ali Reza Rasuli que es nega a rebre tractament malgrat haver estat remès a l'hospital.

A Sulaymaniyya (Kurdistan d'Iraq), el Komiteya Rojhilate Kurdistan (KJAR, Comitè del Kurdistan Est) ha iniciat una vaga de fam solidària que és seguida per desenes de persones. Es fa durant tres dies davant de la seu del parlament kurd a la ciutat i ha rebut el suport del diputat Salar Mehmud.

Entre avui i diumenge es realitzen vuit manifestacions a set països del món (Regne Unit, Austràlia, Dinamarca, Alemanya, Finlàndia, Suècia i Àustria). Les convoca el Partiya Jiyana Azad a Kurdistanê (PJAK, Partit de la Vida Lliure de Kurdistan). Aquest partit, Fundat l’any 2007 és membre de la Confederació Democràtica del Kurdistan (KCK) impulsada pel PKK de Turquia. El maig de 2014 es va presentar KODAR, Organització de la Societat Lliure i Democràtica del Kurdistan Est, en principi una plataforma impulsada pel PJAK per negociar amb el govern renunciant a la lluita armada.

Per a saber-ne més:

El Kurdistan d'Iran

Partits kurds a Iran
* Els noms dels 27 presos que van participar en la vaga de fam són:

Ali, Wali i Jafar Afshari (germans), Sherko Hassan Pur, Mohammad Abdullah, Xızır Rasuli Rad, Saman Nassim, Amir Maladoost, Sirwan Najawi, Jafar Mizayi, Ibrahim Resapur, Abdullah Efxeri, Abdurhaman Sıleman, Ebudllah Omeri, Seyd Sami Hiseni, Ebdulla Hemudi, Ehmed Temuyi, Osman Mıstefa Pur, Behroz Alxani, Mıstefa Rehman, Iussif Kakememi, Seyd Cemal Mıhemedi, Eli Reza Resuli, nafres, Hebib Efşari i Mıstefa Dawudi.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada