dimecres, 22 d’abril del 2015

Crònica dels darrers 6 actes amb KurdisCat

Ja són més de 20 els actes que ha realitzat KurdisCat enguany amb una desena de ponents diferents. També cal destacar la pluralitat ideològica de les entitats que han organitzat els diferents actes abraçant moviments llibertaris, independentistes, anarquistes, comunistes o cíviques.

Santa Eulàlia a la Jornada Llibertària

Després de la festa del Newroz al Poble Sec (Barcelona) vam participar a la Jornada Llibertària organitzada el diumenge 22 de març, per Oca Negra, l'Assemblea Llibertària de l'UB-Raval, Acció Llibertària de Sants, l'Assemblea Llibertària L'Oca i l'Assemblea Llibertària de Santa Eulàlia. L'acte, a Santa Eulàlia (Baix Llobregat), va anar a càrrec de Noel Mata que va parlar sobre la situació actual al Kurdistan davant més de 30 persones en un debat obert. També es va  realitzar un punt de recollida de medicaments per Kobanê (Kurdistan de Síria).


A la jornada llibertària hi va participar com a ponent Noel Mata

Castelló, amb el SEPC

Tres dies després érem a la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana. La presentació a la sala de Graus de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques. Estava emmarcat en les XII Jornades contra la hipocresia política que organitzava el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i era convalidable per mig crèdit de lliure configuració. Va ser presentat per Àngel Bel i a càrrec de Jordi Vàzquez amb una quinzena de participants i un intens debat.La sala de Graus de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques de l'UJI de Castelló amb Àngel Bel i Jordi Vàzquez


Al Casal Popular de Vilafranca

El dia següent érem a Vilafranca del Penedès convidats pel Casal Popular de Vilafranca del Penedès dins de les activitats del cicle Les Veus del Món, que es fa ressò de lluites i conflictes que s’estan vivint arreu del planeta en favor de la justícia social i de l’alliberament nacional. I en aquesta ocasió es fa ressò de la lluita actual del poble kurd. La xerrada fou amb el títol “La revolució social i la dona al Kurdistan” a càrrec d'Hèctor Martínez i Dani Roldàn amb més de vint assistents.
Hèctor Martínez i Dani Roldàn explicant a Vilafranca el procés social i de gènere a Rojava

Poble Sec amb Pensaré Cartoneras

El dia següent érem al barri de Poble Sec de Barcelona en el debat 'Diàleg sobre processos d'educació i autonomia a Chiapas i Kurdistan' amb la presentació del llibre amb el mateix títol publicat per Pensaré Cartoneras que organitzava l'acte. On el ponent de KurdisCat fou el poeta i activista Javier Oliden.

Cartell del debat a Poble Sec amb Javier Oliden

Presentació del Comitè de Catalunya Nord a Perpinyà

KurdisCat-Catalunya Nord es presentava amb la "Tarda solidària amb el Kurdistan" que tingué lloc el divendres dia 3 d'abril al Casal de Perpinyà. Varen participar més de 40 persones. En Dara Zagros feu la seva intervenció, amb la prèvia introducció d'en Guillem Fuster i la posterior ronda de preguntes, que durà quelcom més d'una hora. A continuació hi hagué una degustació de gastronomia Kurda mercès al company del Comitè nord-català Jan Oliete. Per finançar l'acte vam optar per la modalitat de caixa inversa, que va funcionar molt bé. Tothom quedà content de l'acte. Hi va haver menjar per a tothom i ningú es va quedar amb gana. Fins i tot la gent del Casal ens reconegué que era una de les xerrades amb més assistència de les que acostumaven a fer.Intervenció de Dara Zagros i sopar kurd a Perpinyà en la presentació de KurdisCat

La Festa del Che, amb el Moviment de Brigadistes

El Moviment de Brigadistes, organitza anualment la Festa del Che, una jornada anual de trobada i sensibilització. Enguany es va centrar en tractar la situació del Kurdistan i les seves lluites. La Festa es va realitzar al barri de Sants, de Barcelona. L'acte central fou una xerrada sobre les lluites i resistència al Kurdistan presentada per Arnau Piqué. Fou a càrrec de Kurdiscat - Comitè Català de Solidaritat amb Kurdistan amb Coni Docolomansky i Aleix Oriol, fotògraf recentment tornat del Kurdistan de Turquia i el de Síria. La sala va quedar plena amb unes quaranta persones. Posteriorment es va celebrar un concert amb els grups The Botswanas, Mondo Loco i DJ Marikarmen on hi van onejar les banderes de les YPG i YPJ.


Coni Docolomansky, Aleix Oriol i Arnau Piqué a la Festa del Che d'enguany amb la sala plena


Parada de KurdisCat al concert de la Festa del Che a Sants

A més volem destacar les diferents entitats que donen suport a la campanya de recollida d'ajuda per Kobanê com Intersindical-CSC o CCOO de Badalona que ja ha fet entrega de material, el punt 7 d'Horta o la jornada que va organitzar l'Ateneu La Pioixa de Bordils el passat diumenge 19 d'abril. Aquesta setmana seguim amb tres actes més a Poble Nou (Barcelona), Vilassar de Mar i València.
Bolquers i medicines recollides a Bordils per iniciativa de La Pioixa dins la campanya "Suport a Kobanê"

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada