dimarts, 4 d’agost del 2015

Egipte afirma que pot provar que el govern turc està donant suport a l'IS al Sinaí

El govern egipci, per boca del seu ministre d'afers exteriors, Sameh Shoukry, ha apuntat a Ankara com el lloc des d'on sorgeixen els atacs islamistes al Sinaí. "Per molt de temps, hem fet crides a tots els estats de la regió per ser més propers a nosaltres respecte a l'amenaça de l'IS, incloent-hi la vigilància i el control de fronteres. Malauradament aquest no ha estat el cas de Turquia."

Segons el govern egipci, poden provar que el govern islamista de Turquia està donant suport a la facció de l'IS al Sinaí*. Tenim evidències dels vincles entre Ansar Beit Al Maqdis i Turquia, a part del suport que els turcs estan donant als Germans Musulmans i a Hamàs. El 4 de juliol les tropes egípcies van comprovar que part dels morts o capturats que havien fet eren agents turcs**, entre ells s'ha identificat un coronel dels serveis secrets turcs Ismail Aly Bal i els agents Diaa El Din Mehmet Gado, Bakoush Al Hussaini Youzmi and Abd Allah Al Turki.

El Washington Times recorda que  "El president Erdogan ha basat la seva carrera política en l'objectiu d'estendre implacablement l'Islam en el seu país substituint el sistema polític secular."

 * IS actua al Sinaí mitjançant el moviment afiliat Ansar Beit Al Maqdis (Campions de Jerusalem) que des de l'any 2.014, quan va jurar fidelitat a l'IS, es va transformar en Wilayat Sinai (literalment, en àrab, Província del Sinaí).

** El MiT és sl servei secret de la República de Turquia i ha estat implicat en nombrosos casos de pràctiques il·legals.0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada