dijous, 5 de desembre del 2019

Estudiants universitaris s’enfronten a acusacions de terrorisme per cantar en kurd

Les autoritats turques han acusat 12 estudiants universitaris de ser membres d'una organització terrorista per haver cantat una cançó en kurd durant les celebracions per a Newroz, l'any nou kurd, a la província sud d'Antalya, segons l'agència de notícies Mezopotamya.

Els estudiants són acusats de ser membres de l’ala juvenil del Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK) coneguda com a Devrimci Gençlik Hareketi però manifestament inactiva des de 2016.Imatge d’Hacı Osman Birlik, un home kurd assassinat per les forces turques i arrossegat posteriorment pels carrers


La prova contra els estudiants inclou imatges de vídeo d’ells cantant una cançó en kurda anomenada Mervano. També inclou la presència a un dels telèfons dels estudiants d’una imatge d’Hacı Osman Birlik, un home kurd que va ser assassinat mentre va trencar un toc de queda el 2015 a la província sud-est de Şırnak durant una operació militar turca contra el PKK. La policia es va filmar lligant el cadàver de Birlik a un vehicle blindat i arrossegant-lo pels carrers després de matar-lo.

La llengua kurda ha estat criminalitzada des dels primers anys de la República turca. El 2012, el partit de justícia i desenvolupament (AKP) governant va començar a concedir majors llibertats a la cultura kurda, però la repressió ha tornat a partir de la ruptura de mitjans de 2015 del procés de pau entre Turquia i el PKK. La policia i els fiscals han interpretat sovint l'ús del kurd i les mostres d'identitat kurda, incloent-hi les cançons que són de suport per al PKK.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada