dilluns, 6 de gener del 2020

Comunicat de la KCK sobre la mort de Soleimani


"No és possible que les forces que són font d'un problema resolguin els problemes. L'assassinat de Qassem Soleimani, la figura militar i política més important de l'Iran a Bagdad, i del comandant de Hashd al-Shaabi, Mahdi al-Muhandis, ho ha demostrat una vegada més. Amb l'acabament de la sobirania territorial de Estat Islàmic, la lluita entre les potències que perseguien la sobirania va aprofundir i expandir la Tercera Guerra Mundial basada en Orient Mitjà. Aquesta realitat va fer que la solució del líder Apo, de la modernitat democràtica, sigui l'única sortida.

Els problemes de l'Orient Mitjà no poden ser resolts per l'imperialisme, el sectarisme o el sexisme de sistema dominat pels homes, ni per l'interès propi, la mentalitat individualista i liberal i les polítiques de la modernitat capitalista.

La democràcia socialista, basada en la igualtat i la llibertat de totes les diferències, és l'única solució. La base social històrica i l'estructura cultural de l'Orient Mitjà no accepten cap altra solució. Per tant, les imposicions i intervencions de les potències regionals i les forces modernistes capitalistes internacionals exacerben els problemes. Sens dubte, l'aprofundiment de l'estancament polític i el fet que la guerra s'ha tornat inextricable no donen altre resultat que portar nous sofriments als pobles. L'assassinat de Qassem Soleimani i Mahdi al-Muhandis farà que el proper període sigui més difícil per al poble".

Aquests conflictes entre potències regionals i les forces capitalistes modernistes distorsionen la lluita dels pobles per la llibertat i la democràcia i els posen en un punt mort en una lluita cega. Els atacs aeris dels EUA ja han produït aquests resultats. Atès que el sectarisme i l'imperialisme també estan encegats, la lluita de les forces de la llibertat i la democràcia s'enfronta a serioses dificultats en aquest entorn de conflictes.

A la KCK, com a Moviment de Llibertat Kurd, és clar que estem en contra de les polítiques i pràctiques que veuen la solució dels problemes de l'Orient Mitjà en les intervencions estrangeres i en la supressió de les aspiracions de la vila a la democràcia i la llibertat.

L'imperialisme i el sectarisme creen fragmentació i conflicte entre els pobles de l'Orient Mitjà, a l'igual que les intervencions estrangeres. Referent a això, és tan important oposar-se a les intervencions estrangeres com a la mentalitat imperialista i sectària per garantir la pau i l'estabilitat a l'Orient Mitjà. Perquè les tensions i els conflictes que es deriven d'aquesta mentalitat també constitueixen la base de les intervencions estrangeres, que perjudiquen a tots els pobles de l'Orient Mitjà.

Com en totes les tensions i conflictes, l'Estat turc tracta d'explotar l'ambient creat pel recent conflicte i assassinat per als seus atacs contra el poble kurd i les forces democràtiques. Turquia cridant a la moderació, dient que està en contra de les intervencions externes i els assassinats són pura demagògia. A canvi, Turquia està contenta d'haver normalitzat els seus propis atacs beneficiant-se de la intervenció externa i dels assassinats.

Només les societats i els països democratitzats poden frustrar els jocs i intervencions de les potències externes. La pau i l'estabilitat poden llavors aconseguir tant en els països individuals com a Orient Mitjà en el seu conjunt.

En aquest context, a l'Iraq i Síria, on la Tercera Guerra Mundial s'està aprofundint, l'única sortida és contrarestar aquestes intervencions, conflictes i assassinats que agreugen els problemes de l'Orient Mitjà, oposant-se a una mentalitat que es nodreix de la fraternitat dels pobles i de la democratització de les societats.

Koma Civakên Kurdistan (Confederació de Comunitats del Kurdistan, KCK)

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada